Secretele celor bogați

Cei bogați nu fac ceea ce ni se spune nouă, așa că îți împărtășesc secretele celor mai bogați. Dacă vrei să fii în top 1%, cineva care câștigă de 10 ori mai mult decât o persoană obișnuită, cineva care are dorința de a face mereu mai mult, de a merge mereu mai departe, atunci trebuie să citești mai departe pentru a afla ce trebuie să faci pentru a fi unul dintre cei bogați.

Cei bogați rup ciclul, îi ajută pe alții, creează locuri de muncă, investesc în ei înșiși, intră în contact cu alți oameni bogați și au o viziune mai mare decât alții asupra viitorului. 

Înainte de a intra în secrete, trebuie să știi patru lucruri: 

  • Oricine poate fii milionar.
  • Oricine poate avea libertate financiară
  • Acestea nu sunt același lucru
  • Producția, disciplina și grupul cu care ieși vor determina cât de mult durează fiecare dintre ele

secretul

Secretul unu: Status quo-ul

Status quo-ul te va programa să crezi că tu controlezi lucruri precum banii, succesul și destinul tău. Îți va spune minciună după minciună până când minciunile vor părea mai credibile decât adevărul. Status quo-ul va face tot ce-i stă în putință pentru a te face să te joci după regulile sale și să deții controlul.

Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor ajung să aibă un loc de muncă pe care îl urăsc timp de peste 40 de ani. Li se spune să meargă la școală, să obțină o diplomă, să lucreze timp de 40 de ani și apoi să se pensioneze. Ei joacă după regulile status quo-ului, apoi se plâng de viața lor și de toate minciunile care li s-au spus, dar refuză să vadă că nu este deloc vina lor. Ei fac ceea ce fac toți ceilalți pentru că le este teamă să fie diferiți și să iasă în evidență din mulțime.

Oamenii bogați nu joacă după status quo. Ei se reinventează în mod constant și încearcă lucruri noi. Ferește-te de oamenii care nu vor să sfideze status quo-ul, deoarece aceștia sunt de obicei adepți și nu lideri. Oamenii bogați nu respectă regulile. Ei au obiective și vise mai mari pe care vor să le atingă și nu vor ceda niciodată în fața metodelor de modă veche de a câștiga un venit. De asemenea, aceștia au cel puțin 7 surse de venit.

Al doilea secret: Nu cheltui niciodată mai mult decât câștigi

Nu vei avansa niciodată din punct de vedere financiar dacă vei cheltui mai mult decât câștigi. Este ca și cum ai încerca să urci un munte cu picioarele legate – nu poți. Cum te oprești? Trebuie să începi prin a-ți face un buget și să te ții de el. 

buget

În loc să cumperi lucruri de care nu ai nevoie, începe să-ți achiți datoriile. Datoria este cel mai mare dușman al prosperității. Gândește-te la asta: dacă câștigi 1000 de lei și ai o datorie de 3000 de lei, în loc de 100% vi obține un randament de doar 33,33% din banii tăi. Dacă aceeași 1000 de lei nu ar fi fost împovărați de datorii, ai fi obținut un randament infinit al banilor tăi.

Pentru a fi bogat, trebuie să ai mai puține datorii. Pentru a fi bogat, nu poți să-ți cheltuiești banii pe lucruri materialiste care nu contează. Oamenii bogați știu ce își pot permite și ce nu-și pot permite. Ei sunt cumpătați în multe lucruri în viață. Nu uita, rămâi falit și sacrifică acum pentru a te bucura mai târziu de roadele muncii tale.

Numărul trei: Înconjoară-te de învingători

Acesta este numărul unu – și dacă nu citești nimic altceva, citește măcar asta. Ești media celor cinci persoane cu care petreci cel mai mult timp. Este adevărat – studiile au dovedit de nenumărate ori. Deci, ce înseamnă asta?

Înseamnă că, dacă stai cu oameni săraci, vei fi sărac. Dacă stai cu oameni care trăiesc din salariu și se plâng tot timpul de bani, ghici ce? Îți vei petrece viața făcând exact asta – plângându-te că nimic nu funcționează pentru tine și că nu ai bani. Înconjoară-te de învingători cărora le pasă de viitor, de a face bani, de a construi o avere generațională și de a crea libertate financiară.

Secretul numărul patru: Producție și disciplină

Cât timp îți va lua să devii milionar? Depinde de tine. Pentru a te îmbogăți, ai nevoie de producție. Este nevoie de multă muncă, concentrare și angajament pentru a genera venituri. Dedică-te succesului afacerii tale – nu fii doar o rotiță în roată. Definește ceea ce vrei să fii, mergi în direcția asta cu toată puterea ta și nu lăsa niciodată nimic să-ți stea în cale.

Concentrează-ți 95% din timp, energie și resurse pe producție și venituri. Renunță la toate activitățile care nu generează venituri (nu te mai petrece și nu mai cumpăra lucruri materiale inutile). Investește-ți banii și energia în activități generatoare de venit și planifică-ți planul de producție pentru a-ți atinge ținta de 1 milion de lei.

secretul, investește

Al cincilea secret: Ia decizia

Deciziile necesită timp, energie și bani pentru a fi puse în aplicare și timp, energie și bani pentru a fi puse din nou în aplicare. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți oameni nu fac niciodată nimic cu informațiile, obțin informații și apoi sunt prinși în viață – distrași și incapabili să le dea curs.

Ești gata să vă creezi bogăție? Nu va fi ușor și nu există „îmbogățire rapidă”, dacă ar fi existat cineva ar fi descoperit-o până acum.

Fără impuls și motivație nu se va întâmpla nimic. Ai nevoie de un mentor, cineva care să te învețe să conduci și care să nu-i poarte pică șoferului pentru că ai ajuns acolo cu 10 minute mai devreme. Poți obține instrumente, resurse, programe și coaching pentru a te ajuta să-ți atingi rapid obiectivele. Dar TU ești responsabil de ceea ce se va întâmpla în continuare – chiar dacă ei fac toată munca pentru tine!