De ce growth hacking?

wy growth hacking search social media management Content Creation Tartalomgyártás Creare de Conținut Branding Márkaépítés Ad campaigns Reklámkapmányok management pe social media Közösségi média menedzsment marketing Creare de conținut Social Media design marketing fodorium content creation graphic design photography fotogafie de produs banner flyer Servicii Creare Conținut

Serviciile pentru clienți, dezvoltarea produselor și marketingul sunt un joc pe termen lung. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stai liniștit și să aștepți lucrurile bune.

Aici intervine growth hacking.

Ce-ar fi dacă nu ar trebui să aștepți rezultate pe termen lung? Cum ar fi dacă ai putea să experimentezi mai repede, să-ți menții costurile mai reduse și să rămâi în fața concurenței?

Sună bine, nu?

Dacă dorești ca afacerea ta să prospere, ar trebui să iei în considerare growth hacking pentru procesele tale de marketing și dezvoltare. Întreprinderile noi trebuie să muncească din greu pentru a deveni vizibile, iar o mentalitate de creștere te poate ajuta să atingi acest obiectiv.

Dar ce este și cum funcționează? La aceste două întrebări și la multe altele se răspunde în această postare.

Ce este growth hacking?

Acesta este procesul de experimentare rapidă a diferitelor tehnici de marketing și de dezvoltare a produselor, cu scopul de a face o schimbare rapidă bazată pe rezultate rapide și oportunități potențial profitabile.

growth hacking

Nu are reguli și nu ai nevoie de un set specific de instrumente sau de orientări. În schimb, trebuie să creezi regulile și să-ți dai seama cum să-ți servești cel mai bine publicul și baza de clienți potențiali.

Hackerii de creștere se concentrează pe experimentarea celor mai recente tendințe de marketing și de dezvoltare a produselor pentru a fura clienți de la concurenți și pentru a câștiga mai multă autoritate online.

Poți fi un growth hacker pentru orice afacere. Din punct de vedere istoric, această abordare a marketingului și a dezvoltării produselor se poate dovedi deosebit de utilă.

Cum funcționează growth hacking-ul?

Așa cum am menționat mai sus, nu există o listă de verificare infailibilă pentru growth hacking pe care să o poți urma pentru a obține succesul. Depinde de capacitatea ta de a accelera rapid procesele de marketing și de dezvoltare a produselor pentru a obține rezultate.

Unele campanii de growth hacking funcționează fără cusur. Alții eșuează. Trebuie să te simți confortabil cu perspectiva de a petrece mult timp cu o inițiativă care nu va da roade.

De fapt, în afaceri, nimeni nu scapă nevătămat de eșec. Toată lumea face greșeli. Cheia este să înveți din greșelile tale, astfel încât să nu le repeți.Iar growth hacking-ul este modalitatea perfectă de a-ți învăța mintea de afaceri să accepte eșecul, să pivoteze rapid și să încerce ceva nou.

Growth hacking funcționează prin concentrarea pe creștere ca măsurătoare principală. Cu alte cuvinte, te concentrezi exclusiv (sau aproape exclusiv) pe creșterea cât mai rapidă a afacerii tale prin viralitate, dobândirea și păstrarea clienților, trafic web și activitate în social media.

De ce este important?

Mulți proprietari de afaceri nu au întotdeauna banii necesari pentru a investi în social media și în căutarea plătită, în instrumente de marketing nesfârșite și în alte măsuri de reducere a costurilor. Acesta elimină necesitatea de a cheltui mulți bani.

Gândește-te la rezultatele tale. Probabil că nu dispui de buzunarele adânci pe care le au marile corporații atunci când vine vorba de atingerea și achiziționarea de noi clienți. Prin urmare, inovația și creativitatea sunt principalele instrumente pentru a-ți dezvolta afacerea. Hacking-ul de creștere ia locul numerarului.

În multe cazuri, cele mai mici schimbări aduc cele mai spectaculoase rezultate.

cele mai mici schimbări

Ai auzit de magneți de lead-uri, nu-i așa? Acestea sunt conținuturi pe care le poți folosi pentru a convinge oamenii să se înscrie în lista ta de e-mail. Și de multe ori funcționează bine.

Dar MyCopyBlogger a decis să schimbe jocul. Mai degrabă decât să ofere un magnet tradițional, au decis să ofere acces gratuit la conținut care, de obicei, se află în spatele unui paywall.

Potrivit CoSchedule, această mică, dar semnificativă schimbare față de modelul tradițional de opt-in a crescut valoarea percepută cu 400% și a dus la venituri de 300.000 de dolari.

MyCopyBlogger nu a fost nevoit să cheltuiască niciun ban pentru a implementa această soluție. Conținutul din spatele paywall-ului exista deja. Pur și simplu au subvertit o tactică de marketing cunoscută și au obținut beneficii.

Când ar trebui să folosești growth hacking?

Pentru întreprinderile nou înființate, creșterea este totul. De fapt, acest lucru se poate spune despre orice afacere online.

O afacere nescalabilă nu poate genera profituri sigure și nu îi permite antreprenorului să urmărească obiectivele viitoare. Growth hacking te poate ajuta să-ți dezvolți afacerea mai rapid pe baza unor date fiabile.

Gândește-te la growth hacking ca la o scurtătură către succes. Nu este un substitut pentru alte tipuri de marketing, publicitate și dezvoltare de produse, dar le poate face pe toate mai eficiente atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

S-ar putea presupune că nu ar trebui să încerci growth hacking dacă tocmai ai început prima ta afacere. În unele cazuri, acest lucru este adevărat. Dacă nu ai o mulțime de date pe baza cărora să lucrezi și dacă nu îți cunoști publicul țintă, anumite strategii de growth hacking îți pot dărâma afacerea în loc să o mențină pe linia de plutire.

Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-o pui pe plan secundar.

De fapt, growth hacking este pentru startup-uri. Acesta combină marketingul și codarea pentru a ajuta noile întreprinderi să se dezvolte rapid și să concureze mai eficient cu companiile deja stabilite.

Asta înseamnă că trebuie să fii programator pentru a participa la growth hacking? Nu, deloc.

growth hacking, creștere

Există multe instrumente care te ajută să-ți înțelegi mai bine datele, să testezi noi campanii de marketing cu publicul tău și să ajungi mai repede la clienții ideali. 

De asemenea, poți face teste A/B, poți încerca diferite versiuni ale paginilor de destinație, poți experimenta cu seminarii web și videoclipuri și multe altele.

Momentul potrivit pentru a începe growth hacking este atunci când ești gata să-ți dezvolți afacerea și să faci schimbări rapide pe baza tacticilor pe care le-ai încercat și testat.

Concluzie

Nu există o listă de verificare pentru growth hacking sau o strategie perfectă. Fiecare hacker de creștere trebuie să vină cu ceva proaspăt și nou dacă dorește să devanseze concurența și să câștige rapid cota de piață.

Începe prin a înțelege definiția conceptului de growth hacking. Este o modalitate de a experimenta o creștere rapidă și durabilă prin combinarea creativității și a analizei datelor.

Growth hacking funcționează pentru că deciziile tale se bazează în continuare pe date, în timp ce tu aplici creativitatea și curiozitatea la fiecare etapă a procesului de marketing și de dezvoltare a produsului.

Deoarece această metodă este concepută pentru startup-uri, poți începe imediat să faci growth hacking. Dar această mentalitate este utilă și în alte etape din viața afacerii tale.

Reține că growth hacking nu este un substitut pentru marketingul digital. Este o parte a campaniei tale de marketing digital – nu totul.

Odată ce înțelegi growth hacking, poți începe să-ți dezvolți abilitățile, să creezi un plan, să-ți construiești pâlnia de growth hacking și să aplici ceea ce ai învățat. Ia exemple de la alte companii de succes în materie de growth hacking, cum ar fi Airbnb, LinkedIn și Hotmail.

Înainte să-ți dai seama, îți vei dezvolta afacerea mai repede decât oricare dintre concurenții tăi.