Strategie Instagram pentru 2022?

instagram strategy for 2022

Atunci când Adam Mosseri, CEO-ul Instagram, a anunțat anul trecut că Instagram nu mai este o „aplicație de partajare a fotografiilor pătrate”, el nu a făcut decât să afirme ceva evident: o singură privire la statisticile Instagram din acest an și este clar cât de mult a evoluat de la rădăcinile sale umile.

De-a lungul ultimului deceniu sau mai mult, Instagram a evoluat și, odată cu ea, a evoluat și baza de utilizatori, caracteristicile de afaceri, algoritmii și capacitățile tehnologice. Așadar, atunci când îți planifici strategia de marketing pe Instagram pentru 2022, este important să cunoști cele mai recente informații despre tot ce înseamnă Instagram. Pentru a te asigura că lucrezi cu informațiile corecte, am adunat cele mai importante tendințe și tactici Instagram pe care trebuie să le cunoști în acest an pentru a te ajuta să-ți creezi strategia de marketing B2B sau B2C.

Tendințe și tactici B2B pentru o strategie de neânvins

Succes mai mare cu influencer marketing

În ceea ce privește marketingul de influență, companiile B2B raportează un ROI mult mai mare decât cele B2C. De fapt, 25% dintre specialiștii în marketing B2B spun că aceasta este strategia de marketing pe care intenționează să o folosească cel mai mult în 2022, comparativ cu doar 10% dintre specialiștii în marketing B2C.

strategie instagram, marketinf de influență

Atunci când li s-a cerut să clasifice randamentul investițiilor în parteneriatul cu influencerii, 70% dintre comercianții B2B spun că oferă un randament ridicat al investițiilor, în comparație cu doar 51% dintre comercianții B2C. Majoritatea mărcilor B2C raportează un ROI (return on investment) mediu pentru această strategie.

Drept urmare, 68% dintre marketerii B2B intenționează să își mărească investițiile în influencer marketing în 2022.

Cu toate acestea, atunci când ne uităm la parteneriatele cu mărci și conturi cu audiențe similare, lucrurile se schimbă.

Comercianții B2C sunt mai norocoși – 51% raportează un ROI ridicat, cu 12% mai mult decât comercianții B2B.

Tendințe și provocări ale hashtag-urilor de brand

Deși cercetarea arată că mărcile B2C și B2B folosesc hashtag-uri în aceeași măsură, mărcile B2B par să obțină rezultate mai bune.

Potrivit a 12% dintre specialiștii în marketing B2B, această strategie produce cel mai mare randament al investițiilor, în comparație cu doar 7% dintre specialiștii în marketing B2C.

În plus, aproximativ 96% dintre specialiștii în marketing B2B intenționează să continue sau să își mărească investițiile în tendințele și provocările hashtag-urilor de marcă.

Accent pe conținut educațional și autentic

Atunci când li s-a cerut să își clasifice strategiile cele mai performante pe Instagram, majoritatea brandurilor B2B au clasat conținutul educațional destul de jos. Aceasta a rămas în urma majorității strategiilor, inclusiv a instrumentelor de cumpărături IG, a creării de conținut atractiv, a interacțiunii cu publicul și a campaniilor publicitare.

Doar 4% dintre specialiștii în marketing B2B au spus că oferă cel mai mare ROI.

conținut autentic

În ciuda acestui fapt, 68% dintre ei intenționează să își mărească investițiile în crearea de conținut educațional sau informativ.

Între timp, 46% dintre comercianții B2C intenționează să facă același lucru. Acest lucru se datorează probabil faptului că pentru multe branduri B2C (27% în mod specific), 2022 va fi prima dată când vor folosi această strategie.

Conținutul autentic, din spatele scenei, va juca, de asemenea, un rol important pentru mărcile B2B. Cercetările arată că 16% mai multe branduri B2B intenționează să folosească acest tip de conținut decât brandurile B2C.

Putem vedea de ce – 16% dintre marketerii B2B cred că acest tip de conținut a generat cel mai mare ROI în 2021, comparativ cu doar 6% dintre marketerii B2C.

Astfel, în timp ce majoritatea celor care se ocupă de marketing B2B (63%) intenționează să își crească investițiile în acest tip de conținut, 10% dintre cei care se ocupă de marketing B2C le vor reduce. De fapt, acesta este tipul de conținut cu cea mai mare rată de reduceri pentru brandurile B2C.

Tendințe și tactici B2C pentru o strategie de marketing fnomenal

Prioritate mai mare pentru serviciul clienți

Mărcile B2C folosesc mai bine Instagram pentru serviciul clienți decât mărcile B2B – cu 14% mai bine, mai exact.

Te întrebi de ce? Din două motive.

Primul este că se aliniază cu obiectivele lor de afaceri. Aproximativ 27% dintre comercianții B2C spun că îmbunătățirea serviciului și a retenției clienților este unul dintre obiectivele lor principale pe Instagram, iar acest lucru va continua să se întâmple și în 2022.

Al doilea motiv este că această strategie dă roade.

44% dintre comercianții B2C spun că utilizarea IG pentru serviciul clienți oferă un ROI ridicat, iar 51% spun că oferă un ROI mediu.

Utilizarea crescută a instrumentelor de cumpărături

În 2022, 34% dintre brandurile B2C se vor concentra pe publicitatea produselor și serviciilor lor, față de 22% dintre brandurile B2B.

Având în vedere aceste date, este logic că instrumentele de cumpărături de pe Instagram sunt mai populare în rândul brandurilor B2C.

strategie instagram, shopping tool

48% dintre specialiștii în marketing B2C spun că, pe lângă faptul că își îndeplinesc obiectivele, oferă și un randament ridicat al investiției. De fapt, aceasta este cea mai performantă strategie Instagram, alături de utilizarea platformei pentru serviciul clienți.

În ciuda acestor cifre promițătoare, nu toate mărcile B2C au încercat această strategie. Pentru 37% dintre comercianții B2C, 2022 va fi prima dată când vor face acest lucru.

Un alt motiv pentru care aceste instrumente de cumpărături nu sunt mai populare în rândul brandurilor B2B este reprezentat de venituri. Potrivit a 48% dintre comercianții B2B, cea mai mare provocare cu care se confruntă este faptul că nu generează suficient trafic.

Accent pe o voce de marcă coerentă

36% dintre brandurile B2C spun că au pierdut adepți din cauza lipsei unei estetici sau a unei voci coerente – cu 10% mai mult decât brandurile B2B.

42% dintre aceștia intenționează să profite de acest lucru pentru prima dată în 2022. Cu toate acestea, cei care o folosesc spun că este a doua cea mai performantă investiție de marketing, după crearea de conținut care determină implicarea.

În plus, 16% dintre comercianții B2C spun că aceasta este strategia de marketing în care vor investi cel mai mult, în comparație cu doar 9% dintre brandurile B2B.

Cum poți folosi tendințele în avantajul tău?

Deși obiectivele principale ale mărcilor B2B și B2C sunt în mare parte aceleași, modul în care acestea utilizează platforma diferă foarte mult.

Sperăm că aceste idei te-au inspirat să dezvolți o strategie de conținut solidă pentru 2022. Desigur, știm că elaborarea unei strategii și implementarea efectivă a acesteia sunt două lucruri diferite. În cele din urmă, este vorba despre timpul, cunoștințele și resursele tale. Pentru a te asigura că echipa ta poate executa în mod eficient, adună echipa potrivită, optimizează procesul de creare a conținutului și ia în considerare outsourcing-ul.