Crearea unei culturi de lucru pasionate?

passionate work culture

Este pasionată forța ta de muncă? Potrivit unui studiu Deloitte, răspunsul este probabil „nu”: 64% dintre angajați au declarat că nu sunt pasionați sau implicați în munca lor – inclusiv 50% dintre manageri și cadrele superioare. Acesta este un număr uimitor, mai ales dacă luăm în considerare numeroasele beneficii ale unei culturi pasionale la locul de muncă.

Lucrătorii moderni își doresc o carieră satisfăcătoare. Adesea se așteaptă ca munca lor să le ofere un scop și un sens. Dacă nu găsesc ceea ce caută, trec mai departe. Depinde de proprietarii de afaceri să afle cum să creeze pasiune la locul de muncă și să construiască o cultură interesantă și inovatoare care să atragă și să rețină cele mai bune talente.  

De ce este importantă pasiunea la locul de muncă?

Potrivit unui studiu, angajații pasionați sunt mai predispuși să caute provocări, să caute noi oportunități și să se conecteze cu alții pentru a învăța lucruri noi. Aceste trei calități sunt profund legate de creativitate și inovație – și, așa cum îi place lui Tony Robbins să spună, în afaceri, doar două lucruri contează cu adevărat: inovația și marketingul. Inovația continuă și strategică este singura modalitate de a rămâne în fața concurenței și de a-ți dezvolta afacerea.

pasiunea, loc de muncă

Angajații pasionați sunt, de asemenea, mai dedicați să aibă un impact asupra companiei lor și asupra lumii. Acesta ar putea fi motivul pentru care pasiunea la locul de muncă crește angajamentul și performanța profesională. Un angajament crescut poate indica o mai mare fericire a angajaților, iar angajații fericiți au mai multe șanse să rămână în cadrul companiei. Aceștia își transmit pasiunea și altora, aprinzând o scânteie de neoprit în rândul colegilor lor.

În cele din urmă, pasiunea angajaților este legată în mod inerent de darul impulsului: o foame profundă, interioară, de a face mai mult, de a fi mai mult și de a da mai mult. Învățând cum să dezvolți pasiunea la locul de muncă, vei crea o forță de muncă motivată, creativă și rezistentă – și o afacere care poate depăși concurenții în orice economie.

Crearea pasiunii la locul de muncă

Proprietarii de afaceri și antreprenorii joacă un rol imens în crearea unei culturi profesionale pasionale. Dacă cultura ta pare neputincioasă, poți învăța cum să creezi pasiune la locul de muncă, indiferent de industrie, dimensiune sau de stadiul ciclului de afaceri. 

Construirea unei viziuni puternice

O viziune corporativă reprezintă fundamentul a tot ceea ce faci. Este cel mai mare vis al tău. Acesta este motivul pentru care exiști. Steaua ta nordică. Aceasta definește cine ești ca și companie și determină modul în care iei deciziile. Dar, mai presus de toate, trebuie să-i inspiri angajații, să stabilești un obiectiv comun și să le insufli un sentiment de scop.

Stabilirea obiectivelor ambițioase

Viziunea ta este scopul final al afacerii tale, dar pentru a o atinge ai nevoie de obiective. Stabilirea unor obiective ambițioase va mobiliza motivația angajaților tăi, așa că visează măreț. Ia în considerare contribuția echipei tale. Apoi, fă un plan de colaborare pentru a atinge aceste obiective. Poți construi o echipă și o pasiune pe tot parcursul procesului și dincolo de acesta. 

Îmbunătățirea comunicării

În conducere, în afaceri și în viață, comunicarea este întotdeauna esențială. Angajații tăi nu vă vor înțelege niciodată ideile și obiectivele dacă nu dispui de canalele de comunicare adecvate. Dezvoltarea abilităților de comunicare te poate ajuta, de asemenea, să-ți cunoști angajații și să construiești relații cu ei. Atunci când angajații se simt înțeleși, se dezvoltă o cultură a muncii pasionale. 

pasiunea, comunicare

Punerea întrebărilor corecte

Pentru a afla cum să dezvolți pasiunea la locul de muncă, poate că trebuie doar să pui întrebări. Încurajează un dialog deschis despre ceea ce îi inspiră pe angajații tăi să dea tot ce au mai bun. Dacă există o problemă specifică de rezolvat, pune întrebări deschise care să încurajeze angajații să găsească propriile răspunsuri. După cum spune Tony Robbins, „Dacă pui întrebări mai bune, vei primi răspunsuri mai bune”.

Construirea încrederii

Comunicarea și construirea de relații sunt pietrele de temelie ale construirii încrederii la locul de muncă. O echipă care are încredere unii în alții va fi mai deschisă, iar ideile și pasiunea pot curge fără bariere. Acest lucru duce la angajați mai productivi și mai inovatori. Și nimic nu se compară cu o mică competiție amicală pentru a crea o „scânteie” de pasiune între echipe și departamente.

Încurajarea eșecului

Frica de eșec este una dintre cele mai mari convingeri limitative ale antreprenorilor. Deși încurajarea eșecului poate suna ciudat, adevărul este că, dacă vrei să fii inovator, trebuie să eșuezi. Cheia este să eșuezi mic și să te refaci rapid. Fii deschis la toate ideile, indiferent cât de mari sau nebunești ar părea. Dialogul deschis și libertatea de a eșua favorizează inovația și pasiunea. 

Alegerea managerilor potriviți

Înțelegerea și valorificarea celor trei identități de afaceri – artist, manager și antreprenor – este esențială pentru a crea pasiune la locul de muncă. Managerii sunt cei mai apropiați de echipa lor și joacă un rol vital în crearea pasiunii, dar managerii adevărați sunt printre cele mai rare identități de afaceri. Iubesc procesele, eficiența și operațiunile și, mai presus de toate, se descurcă foarte bine cu oamenii. Alege-le cu înțelepciune.

manager

Asigurarea dezvoltării profesionale

Crearea pasiunii la locul de muncă înseamnă mai mult decât mese de ping-pong și bere în frigider. Este vorba despre mai mult decât planuri de pensii și libertate nelimitată. Lucrătorii din ziua de azi doresc dezvoltare profesională. Nu este o surpriză – una dintre mantrele lui Tony Robbins este „Dacă nu te dezvolți, mori”, iar acest lucru include și dezvoltarea carierei. Oferă oportunități de a învăța noi competențe, de a participa la conferințe și de a construi relații de mentorat în cadrul companiei. Pasiunea angajaților tăi va crește odată cu cariera lor.

Sublinierea impactului muncii

În timp ce 70% dintre angajați spun că sentimentul lor de scop este determinat de locul de muncă, doar 18% dintre ei consideră că locul de muncă are un scop pe care și-l doresc. Proprietarii de afaceri au o oportunitate uriașă de a reduce acest decalaj, comunicând binele pe care îl fac pentru comunitatea lor, pentru industria lor sau pentru lume. 

Realizarea de proiecte pro bono

Marii lideri conduc prin exemplu – și știu cum să creeze pasiune la locul de muncă prin dăruire. Dacă ai posibilitatea, donează produsele sau serviciile tale pentru o cauză bună. Toți oamenii tânjesc după contribuție și semnificație, iar faptul de a le oferi angajaților posibilitatea de a-și satisface aceste nevoi prin munca lor va stârni cu siguranță pasiunea.