Răspunde, nu reacșiona!

Respond, don't react

Hai să vorbim puțin despre Twitter. În Trending Topics, există deseori fire de discuție în care descrierea sună cam așa: „Oamenii își împărtășesc reacțiile și gândurile după ce comentatorul politic și jurnalistul sportiv Clay Travis a comentat despre retragerea gimnastei Simone Biles din finala feminină pe echipe de la Tokyo 2020”.

„Oamenii își împărtășesc reacțiile și gândurile”.

În primul rând, nu ar trebui să ne intereseze cum reacționează publicul, mai ales în social media. Nu sunt lucruri pe care vreunul dintre ei le-ar spune în fața persoanei respective.

Dar, mai important, vrem cu adevărat să sărbătorim reacțiile? Twitter o face, pentru că modelul lor de afaceri funcționează doar dacă oamenii devin dependenți de produsul lor, iar punerea în buclă a indignării este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

reacțiile, dependență

Dar vrem, oare, vrem să fim ostatici ai emoțiilor noastre dezlănțuite și ai reacțiilor rapide la lucruri?

Iată câteva lucruri care pot funcționa pentru a evita acest lucru:

  • Nu le da altora posibilitatea de a te supăra.
  • Învată să-ți verificați e-mailurile mai rar, ceea ce înseamnă că ai mai puține șanse să prinzi un e-mail atunci când nu ești în alertă pentru că faci altceva.
  • Scapă de clienții care reprezintă un procent mic din veniturile tale, dar care vă provoacă mult stres și îți ocupă mult timp. Practic, aceștia sunt clienți care înregistrează pierderi.
  • Încorporează o practică zilnică de meditație care îți permite să recunoști când ești furios. Apoi fă un pas înapoi și respiri adânc înainte de a trimite un e-mail pe care nu ar trebui să-l trimiți.
  • Eliberează-ți calendarul de lucrurile care îți provoacă stres, dar care nu-ți fac afacerea să avanseze.

Acestea sunt lucruri care cu siguranță a funcționat pentru alții. Au luat decizia de a nu mai fi așa, au pus în aplicare procese pentru a reduce frecvența expunerii la lucruri care știu că îi vor supăra, au eliminat clienții nepotriviți, au început să mediteze, să aibă grijă de sănătatea lor mintală și să acorde mai multă atenție modului în care se simt, și-au eficientizat calendarul și au eliminat lucrurile pe care nu ar trebui să le facă și au decis să exerseze să se îngrijească mai puțin și să ia lucrurile mai puțin personal.

Este o sarcină dificilă. Munca interioară (meditație, terapie etc.) este probabil cea mai grea.

Dar, pe termen lung, este cel mai satisfăcător lucru pe care îl poți face.

[/ux_text]