Ce este un produs digital?

what is a digital product

Vânzarea unui produs digitale în somn este visul suprem, dar s-ar putea să nu știi cum să le creezi.

Ce face un produs digital excelent și cum te poți pregăti pentru succes? Să vedem de ce merită să te implici în produsele digitale și cum poți începe să le folosești pentru a-ți transforma ideile de afaceri online în realitate.

Ce este un produs digital?

Un produs digital este un produs pe care un client îl poate cumpăra și utiliza online. În multe cazuri, aceasta implică o formă de conținut, cum ar fi un buletin informativ, un podcast, un videoclip, un e-book sau un curs.

digital product

Majoritatea produselor digitale sunt fie de divertisment (de exemplu, muzică sau cărți de povești), fie educaționale (de exemplu, cursuri sau cărți electronice educaționale).

Sunt sigur că ai auzit de la mulți oameni că produsele digitale nu se mai vând online și că majoritatea consumatorilor se așteaptă să primească conținutul lor gratuit. (Știm cu toții că doar pentru că încarci o carte electronică pe site-ul tău nu înseamnă că aceasta devine automat o vânzare).

Dar industria comerțului digital este plină de afaceri de milioane de dolari care vând produse pur digitale.

De ce să creezi un produs digital?

Dacă te gândești să vinzi un produs sau un serviciu, un produs digital poate fi cea mai bună opțiune din mai multe motive.

Scalabilitate

Primul avantaj al produselor digitale este că poți ajunge la un public mult mai mare fără a fi nevoie să muncești mai mult sau să suporți costuri mai mari.

scalability

De exemplu, dacă vrei să ajuți oamenii să gătească mai sănătos, poți oferi cursuri de gătit, dar vei servi doar oamenii din orașul tău. În plus, dacă dorești să dezvolți această afacere, va trebui să angajezi mai mulți bucătari și să plătești pentru mai multe echipamente și spațiu de bucătărie.

Dar o opțiune alternativă este să înveți cum să creezi produse digitale. Ai putea scrie un e-book cu rețetele tale preferate, să-l vinzi online, să ajungi la un număr nelimitat de oameni și să nu trebuiască să-ți mărești niciodată producția – acesta este un mod de a face bani ca scriitor independent.

Venit pasiv

Un alt motiv pentru care produsele digitale sunt grozave este că necesită foarte puțin efort odată lansate și continuă să te ajute să-ți câștigi existența online. În cazul unei afaceri de servicii, câștigi bani doar pentru orele lucrate.

În cazul unei afaceri de comerț electronic, oamenii pot plasa comenzi la orice oră din zi, dar tot trebuie să le îndepliniți și să păstrați bunurile în stoc.

Dar, în cazul produselor digitale, le poți cumpăra la orice oră din zi și nu trebuie să-ți refaceți niciodată stocurile. Prin urmare, acesta este cel mai bun model de afaceri cu venituri pasive.

Costuri reduse de pornire

În cele din urmă, cele mai multe afaceri au costuri de pornire și cheltuieli generale care te pot îndatora cu ușurință. Majoritatea oamenilor doresc să învețe să creeze produse digitale pentru a evita această durere de cap.

start-up cost, digital product

Dacă ai o afacere de comerț electronic, de exemplu, s-ar putea să ai nevoie să cumperi unele dintre produsele tale în avans. Deci trebuie să plătești nu numai pentru produse, ci și pentru găzduire. Întreprinderile de servicii au, de asemenea, costuri curente.

De exemplu, dacă lucrezi ca antrenor personal, este posibil să trebuiască să plătești pentru închirierea unui spațiu de sală de sport, care va proveni din profiturile tale.

În cazul unui produs digital, va trebui să plătești doar pentru site-ul tău web și pentru orice costuri de marketing (din nou, costuri pe care le-ai plăti dacă ai avea o afacere de comerț electronic sau de servicii).

Câteva exemple de produse digitale profitabile

Deci, ce produse digitale merită vândute? În general, majoritatea produselor digitale sunt fie educaționale (îi învață pe oameni cum să facă ceva), fie de divertisment.

După ce ai ales un subiect și știi ce dorești să vinzi, poți utiliza o varietate de modele pentru a-ți livra conținutul.

digital product

Iată care sunt cele mai frecvente:

  • Podcast (Joe Rogan – 30 de milioane de dolari înainte de contractul cu Spotify).
  • Carte electronică (Carol Tice – 45 000 $)
  • Cursuri online (1 miliard de dolari)
  • Newsletter (The Hustle – 27 milioane de dolari)
  • Conținutul prin abonament (Bloomberg, New York Times)
  • Video premium (Netflix – 30 de miliarde de dolari)

În timp ce unele dintre aceste forme de conținut sunt de obicei gratuite, mulți oameni sunt dispuși să plătească pentru ele dacă conținutul pe care îl oferiți este de o calitate semnificativ mai bună sau exclusiv.

De exemplu, există o mulțime de buletine informative gratuite, însă mulți oameni sunt dispuși să plătească pentru buletine informative premium.