Cum să te conectezi cu alte persoane?

how to connect with other people

Conectarea cu ceilalți este esențială pentru succesul relațiilor noastre de afaceri și personale, precum și pentru bunăstarea noastră generală. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să învățăm cum să ne conectăm cu cineva, mai ales atunci când încrederea noastră a fost trădată sau când nu avem modele bune de relaționare. Iată cinci moduri în care te poți conecta instantaneu cu oricine și poți construi o relație mai profundă.

Folosește oglindirea atunci când te conectezi cu ceilalți

Până la 93% din ceea ce suntem și din ceea ce răspundem este non-verbal. Suntem atrași de cei care sunt ca noi sau care sunt ceea ce ne dorim să fim. Un sfat util pentru conectarea cu ceilalți este să copiem și să ne oglindim în oamenii pe care îi întâlnim.

conectezi, oglindire

Dacă energia lor este mare, noi o creștem pe a noastră pentru a o egala. Dacă energia lor este scăzută, reducem pe a noastră pentru a arăta că suntem spirite asemănătoare. Facem gesturi cu mâinile dacă și ei fac la fel. Ridicăm sau să coborâm vocea pentru a ne potrivi cu a lor. Copiază metodele de atingere ale oamenilor și potrivește puterea sau subtilitatea strângerii de mână a acestora. Imită respirația și postura, expresiile faciale, ritmul și tonul vocii.

În mod natural, ne oglindim în cei cu care simțim o legătură, dar și invers s-a dovedit a fi la fel de eficient. Și putem încuraja în mod organic această conexiune semnificativă la ceilalți, inițiind noi înșine acest proces. În acest fel, interacțiunile de zi cu zi devin o experiență care lasă oamenilor o impresie pozitivă și de durată despre tine. La fel de important, vei avea o impresie pozitivă și de durată despre ei.

Manifestă un interes real față de persoanele pe care le întâlnești

Conectarea cu oamenii se reduce de obicei la un singur cuvânt: grijă. Pentru a-i arăta cuiva că îți pasă, trebuie să arăți un interes real pentru viața lui. Pune întrebări atente și relevante – indiferent cât de diferiți sunteți, vei găsi ceva interesant la care să te raportezi. În loc să te gândești la următorul răspuns sau la propria poveste, concentrează-te doar asupra lor și arată empatie pentru sentimentele lor. Acest lucru funcționează atât în mediul personal, cât și în cel de afaceri. Odată ce arăți că ești cu adevărat interesat de cealaltă persoană, relația se va dezvolta în mod natural.

Fă-i pe ceilalți să se simtă confortabil

Vrei să înveți cum să construiești relații cu ceilalți? Pune-i în lumina reflectoarelor și arată-le că sunt importanți. Acest lucru ar putea însemna să le ceri un sfat sau o perspectivă și să asculți profund răspunsul lor, sau să lauzi cealaltă persoană în fața celor din jur. Fă complimente sincere, transmite cuvintele frumoase pe care le-au spus alții despre ei sau chiar oferă cadouri grijulii. În concluzie, atunci când ceilalți simt că sunt importanți și apreciați, se creează baza unei relații solide.

conectezi, comfortail

Caută un teren comun

Dacă vrei să-ți îmbunătățești șansele de a te conecta cu ceilalți, trebuie să cauți un punct comun în comunicare. Deși este imposibil să fii de acord cu totul, de obicei poți găsi cel puțin câteva domenii în care aveți păreri similare, iar acestea merită o conversație semnificativă. Dacă nu ești de acord cu ceva, fii respectuos și treci discret la un alt subiect, unde există mai puțin potențial de conflict.

Ai grijă la limbajul tău corporal

O mare parte a comunicării este non-verbală, iar oamenii sunt programați să observe indicii subtile care îi avertizează cu privire la adevăratele intenții ale persoanelor cu care interacționează. Dacă vorbești cu cineva și te tot uiți în jurul camerei, întrerupi contactul vizual, ta uiți la telefon sau dai semne că nu ești interesat, nu vei face o impresie bună. Când ești în căutarea unor modalități de a te conecta cu cineva, răspunsul poate fi la fel de simplu ca menținerea contactului vizual și concentrarea asupra a ceea ce are de spus. Dacă trebuie să te concentrezi în altă parte, cere-ți scuze, explică ce faceți și apoi concentrează-te din nou.

limbaj corporal

Cum te conectezi cu persoanele pe care vrei să le întâlnești?

Mediul în care te afli este foarte important atunci când vine vorba de construirea de relații cu oameni noi, atât în viața personală, cât și în afaceri. Este dificil să faci conexiuni atunci când există multe distrageri, cum ar fi muzica tare, prea mulți oameni sau un eveniment la care trebuie să fii atent. Identifică persoanele cu care dorești să intri în contact și apoi găsește locuri mai mici, mai liniștite, în care să le cunoști mai bine. Dacă faci parte dintr-un grup mare de networking, programează un timp individual cu cei cu care dorești să intri în contact. Dacă întâlnești un potențial prieten sau partener romantic la o petrecere, întreabă-l dacă puteți ieși la o cafea a doua zi. Atunci când înveți cum să te conectezi cu oamenii, trebuie să creezi condițiile necesare pentru a avea succes, iar crearea unui mediu potrivit este esențială.