5 pași pentru a dveni milionar

 

Probabil că ai auzit povești despre câștigători la loto care acum sunt în faliment, despre celebrități care înotau în bani, dar i-au cheltuit pe toți și despre oameni care și-au cheltuit toți banii pe lucruri materialiste. Există vreo modalitate de a nu merge pe acest drum și de a deveni milionar? Răspunsul este da, iar în această postare avem cei 5 pași pe care îi poți urma pentru a deveni tu însuți milionar. 

Banii nu sunt răi. Majoritatea oamenilor îi văd pe milionari ca pe niște oameni lacomi care sunt mai presus de ceilalți. Este de știut că milionarii au ceva în comun, și anume modul în care gândesc. Ei văd banii ca pe un mijloc, nu ca pe un scop. Ei își câștigă banii, îi păstrează și îi investesc pentru a face mai mulți bani. Cheia este că, odată ce primesc banii, știu exact unde se duc și ce vor face cu ei. 

Poți ajunge acolo unde îți dorești din punct de vedere financiar, dar, orice s-ar întâmpla, trebuie să rămâi concentrat. Scapă de distrageri precum cheltuielile excesive sau creditele proaste și nu uita niciodată pentru ce lucrezi. Scopul final este ceea ce contează aici, așa că hai să ne scufundăm în cei 5 pași pentru a deveni milionar. 

Scopul 

Stabilește un obiectiv mare și privește-l zilnic. Dacă în prezent te străduiești din punct de vedere financiar, înseamnă că ți-ai stabilit un obiectiv greșit. Odată ce schimbi obiectivul, totul se schimbă. Folosește-ți resursele ca pe un instrument pentru a-ți atinge obiectivul. 

milionar, scop

Venit garantat

Venitul garantat este vital pentru planul tău de investiții. Gândește-te la el ca la un jackpot pe care îl păstrezi în bancă și care nu te va dezamăgi niciodată. Un teanc mare de bani pe care te poți baza întotdeauna. Venitul garantat poate fi la fel de simplu ca un salariu constant sau, mai bine, un venit pasiv din investiții sau produse care se vând singure, fără ajutorul tău. 

Nu-ți crește veniturile până la punctul în care îți poți plăti facturile, ci până la punctul în care să poți pune la o parte până la 40% din venitul brut. De exemplu, să zicem că câștigi 10.000 de lei, pui 4.000 de lei în depozit, 4.800 de lei se duc la fisc, rămânându-ți 1.200 de lei.

Rămâi sărac și investește în depozitul tău

Scopul este de a investi banii pe care l-ai pus deoparte. Ia-ți banii și pune-i într-un „cont sacru”, astfel încât nimeni să nu se poată atinge de ei, inclusiv tu. Lasă-l în pace. Nu le arunca pe toate. Odată ce banii ajung în contul tău bancar, economisește și investește. Trăiește din restul veniturilor obținute sau chiar din veniturile pasive, dacă ai multe economii. Pentru a trăi cu mai puțini bani, poți renunța la lucruri mărunte, cum ar fi cinele de lux sau planurile de internet costisitoare. 

Nu poți risca acești bani; nu pierde bani. Află în ce să investești în loc să-i lași în bancă (pentru că asta înseamnă să pierzi bani). Iată încă un lucru: nu cumpăra o mașină, închiriază. Nu cumpăra un apartament, închiriază. Încearcă să faci tot ce poți pentru a nu deține nimic. Acumulează bani și așteaptă până când îi poți investi în ceva care nu se va pierde. 

Pasiv = venit

Veniturile pasive ar trebui să depășească acum venitul lunar.Veniturile pasive sunt bune de economisit pentru o perioadă de timp, deoarece înseamnă că îți creezi o vacă de muls care va genera venituri fără mâinile tale. Deci, acum ar trebui să ai un venit garantat și un venit pasiv. Acest lucru se numește „bani siguri”. Continuă și acumulează mai mult în bancă. 

pasiv

Acordă-ți timp

Milionarii spun că, atunci când erau tineri, au privit mereu spre viitor și au spus: „Vreau să fiu milionar până la 20 de ani” sau „Vreau să fiu milionar până la 30 de ani”. Apoi au muncit până când au reușit să facă acest lucru.  Ideea este să-ți stabilești un obiectiv și să te ții de el. Este nevoie de timp și răbdare și, credeți-mă, chiar și cei mai bogați oameni au fost nevoiți să se lupte la un moment dat. Nimic nu se întâmplă peste noapte, așa că trebuie să muncești din greu în fiecare zi pentru a-ți atinge obiectivul.

Cheia pentru a deveni milionar este simplă: este vorba de schimbarea mentalității tale despre bani și de a nu-i lăsa să te controleze. Cei 5 pași de mai sus îți arată cum să devii milionar cu o mentalitate corectă, cu multă muncă și perseverență. 

Începe prin a-ți stabili obiectivul – ce îți dorești? Care sunt visele tale? Apoi, stabilește un venit garantat, astfel încât, chiar dacă lucrurile nu merg așa cum ai planificat sau dacă apare o urgență, să ai pe ce să te bazezi din punct de vedere financiar. 

Odată ce aceste două piese ale puzzle-ului sunt la locul lor, începe să investești toți banii în plus în surse de venit pasive, cum ar fi investițiile imobiliare sau afacerile online, astfel încât acestea să poată genera mai mulți bani pentru tine fără mai mult efort.