Vrei să atragi finanțare?

want to attract financing search social media management Content Creation Tartalomgyártás Creare de Conținut Branding Márkaépítés Ad campaigns Reklámkapmányok management pe social media Közösségi média menedzsment marketing

Multe întreprinderi nou înființate visează la investitori providențiali și la finanțarea cu capital de risc. Acestea sunt metodele tradiționale de a atrage finanțare. Cu toate acestea, foarte puține întreprinderi obțin fonduri de capital de risc. 

Majoritatea persoanelor care încep o afacere în prezent sunt diferite de imaginea stereotipică a unui antreprenor. Antreprenorii sunt din ce în ce mai mult femei, mai în vârstă, persoane care își schimbă cariera și de diferite rase. Din păcate, acești vizionari atipici nu reușesc să se conecteze cu cei care controlează capitalul și investițiile.

Cu toate acestea, există multe alte modalități de a atrage finanțare pentru compania ta. De exemplu, în loc să se bazeze exclusiv pe capitalul de risc, antreprenorii își pot concentra competențele pe crearea de valoare. Dacă ești creativ, dacă gândești în afara cutiei și dacă îți aloci corect timpul și banii, îți poți dezvolta afacerea.

Schimbarea feței antreprenorilor și a proprietarilor de afaceri

Întreprinderile deținute de femei reprezintă aproximativ o treime din întreprinderile mici din Statele Unite. Pe măsură ce se deschid mai multe oportunități pentru femei și minorități, acest număr va crește. Cu toate acestea, multe femei sunt deosebit de vulnerabile la dificultăți financiare, în special din cauza pandemiei. Acest lucru este valabil și în cazul proprietarilor de afaceri de diferite rase.

finanțare, femeie de afacere

Una dintre probleme este identificarea acestor antreprenori netradiționali, ceea ce poate îngreuna obținerea de finanțare. De exemplu, o inițiativă din Vermont și-a propus să identifice 10.000 de întreprinderi deținute de femei până la sfârșitul anului 2022. Meg Smith, de la Vermont Women’s Fund, a remarcat că „în stat intrau bani destinați întreprinderilor deținute de femei și minorități, dar nu exista nicio modalitate de a-i găsi”. 

Aceste tipuri de inițiative sunt importante pentru ca grupurile subreprezentate să caute finanțare. Sondajele online arată că 37% dintre aceștia nu au fonduri de urgență, ceea ce ilustrează vulnerabilitatea financiară a multor antreprenori. Această vulnerabilitate este motivul pentru care proprietarii de afaceri trebuie să se gândească la modalități creative de a stimula fluxul de numerar și banii pentru afacerile lor. 

8 modalități de a atrage finanțare pentru afacerea ta

Una dintre cele mai importante măsuri ale sănătății unei afaceri este adesea cantitatea de numerar pe care o poate genera. Să analizăm câteva modalități creative de a atrage fonduri și resurse pentru afacerea ta.

Colaborează, găsește mentori și colegi

Unul dintre cele mai bune instrumente pe care le poți avea în setul de instrumente de afaceri este un grup de încredere de mentori și colegi care îți pot oferi informații și îndrumări. Acești oameni sunt adesea persoane pe care le cunoști de mult timp, dar pot fi și cunoștințe relativ noi în viața ta. În orice caz, caută persoane care au deja succes. 

mentori

Acești mentori nu trebuie să fie neapărat din industria ta, dar ar trebui să îți ofere un model de succes. Dacă găsești pe cineva în care ai încredere și pe care te poți baza, vei fi mai în măsură să te dezvolți. Dezvoltarea personală și accesul la o rețea de mentori îți pot oferi acces la tot felul de resurse la care altfel nu ai avea acces.

Adoptă social media și marketingul digital

Nicio listă nu ar fi completă fără o discuție despre social media și marketingul digital. Social media este una dintre cele mai bune și mai ieftine modalități de a atrage atenția. De exemplu, TikTok, una dintre platformele cu cea mai rapidă creștere disponibilă în prezent, le oferă antreprenorilor oportunități ample de a intra în contact cu clienții potențiali și de a crește vânzările. Cel mai bun lucru este că poți face o mare parte din muncă singur, creând videoclipuri simple și distractive.

Concentrează-te pe ceea ce știi

Concentrându-te pe lucruri pe care le cunoști și le înțelegi deja este o modalitate excelentă de a vă dezvolta afacerea. Există o mulțime de ghiduri care să vă ajute să începeți, dar cheia este să găsiți un domeniu care să se potrivească abilităților tale. Poate că ai lucrat ca manager de resurse umane și dorești să devii consultant? În orice caz, dacă te concentrezi pe domenii pe care le cunoști deja, vei ști cum să găsești resursele de care ai nevoie pentru acea industrie.

Rămâi educat și nu înceta niciodată să înveți

Educația este esențială. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă antreprenorii este că pur și simplu nu au educația sau cunoștințele necesare pentru a ajunge undeva. Din fericire, există multe resurse online care te pot îndruma în direcția cea bună dacă te blochezi. Cel mai mare atu pe care îl au majoritatea antreprenorilor este dorința de a reuși – valorifică și continuă să înveți în fiecare zi. Dezvoltându-ți competențele, poți descoperi noi surse de venit, economii și alte modalități de a-ți ajuta afacerea.

finanțare, educație

Definește o viziune mare și construiește pe baza ei

Uneori, întreprinderile gândesc prea puțin. Ei se concentrează doar asupra detaliilor mici sau asupra a ceea ce fac deja. Dar stabilirea unui obiectiv mai mare te poate ajuta să te îndrepți spre atingerea lui. Mai întâi definește o viziune mare, apoi fă pași mici pentru a o realiza. Dacă ai o introducere grozavă, aceasta poate ajuta la articularea viziunii către ceilalți.

Odată ce ai viziunea, poți identifica următorii pași logici care trebuie urmați pentru a o atinge. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a obține creștere!

Protejează capitalul din compania ta

Capitalul este cel mai valoros activ al celor mai mari întreprinderi de pe glob. Același lucru este valabil și pentru cele mai mici întreprinderi. Capitalul propriu înseamnă proprietate, ceea ce înseamnă că acesta trebuie tratat ca aurul. Nu-l schimba pentru resurse și servicii pe care le poți plăti. Proprietatea de capital ar trebui să fie rezervată persoanelor și resurselor care au o valoare inestimabilă.

Utilizează tehnologia pentru a urmări progresul și a crea facturi

O altă modalitate importantă de a utiliza resursele netradiționale este folosirea de software și alte tehnologii pentru aüái gestiona bugetul. Ia în considerare utilizarea unor instrumente precum Freshbooks, care pot urmări cheltuielile și crea facturi pe care să le trimiți clienților. 

facturi

Nu uita că o planificare financiară inteligentă începe cu economisirea și gestionarea veniturilor tale. Probabilitatea de a primi vreodată bani cu capital de risc este redusă, dar o urmărire inteligentă a cheltuielilor și a numerarului te poate ajuta săüái aloci mai bine capitalul propriu al afacerii.

Găsește surse alternative de finanțare

În cele din urmă, ia în considerare sursele alternative de finanțare. Capitalul de risc poate să nu fie disponibil, dar un împrumut pentru întreprinderi mici úái poate oferi finanțarea de care ai nevoie pentru a-ți extinde afacerea. Am mai vorbit despre gândirea măreață, dar înainte de a fi măreț, trebuie să acționezi măreț. Un împrumut pentru întreprinderi mici, de exemplu,  poate oferi capitalul de care ai nevoie pentru a deschide o a doua afacere. Acest pas mic este mult mai bun și mai fiabil decât utilizarea capitalului de risc pentru a deschide 10 locații noi deodată.

Nu uita că aceste opțiuni alternative de finanțare sunt din ce în ce mai disponibile pentru femei și minorități. Așadar, fii cu ochii în patru pentru oportunitățile care se adresează segmentului tău demografic.

Gânduri de încheiere

Pe măsură ce tot mai multe persoane își asumă oportunități antreprenoriale și de afaceri, este important să se ia în considerare alternative la capitalul de risc și la investitorii providențiali. Fiind creativ și dezvoltându-ți competențele, poți contribui la crearea unui viitor financiar mai stabil și mai sigur pentru afacerea ta. Acest tip de creștere este mai fiabil și evită capcanele finanțării cu capital de risc.