Rezoluții de Anul Nou

Începutul noului an este o ocazie perfectă de a schimba vechile obiceiuri, deoarece putem începe cu o pagină curată. Dar jurămintele sunt mult mai ușor de luat decât de respectat. Potrivit unui sondaj, doar 12% dintre jurătorii de Anul Nou simt că și-au respectat cu succes jurământul.

Dacă te consideri unul dintre 78% rămas, acestea sunt câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți respectați următorul jurământ.

Alege obiective specifice. În fiecare an, milioane de adulți jură că vor pierde în greutate, vor fi mai productivi sau vor intra în formă în anul următor. În loc să urmărești obiective atât de largi, concentrează-te  pe lucruri mai specifice și realiste, pe care le poți realiza. De exemplu, jură să slăbești 10 kilograme sau fă o listă zilnică de lucruri de făcut. Alegând un obiectiv specific, realizabil, îți permiți să determini cum îl vei atinge.

Limitează-ți jurămintele. Potrivit lui Richard Wiseman, profesor la Universitatea din Hertfordshire, este mai bine să facem un singur jurământ și să ne concentrăm toată atenția asupra lui, decât să ne concentrăm pe mai multe locuri odată. Concentrarea pe mai multe jurăminte simultan poate fi descurajantă, mai ales că vorbim despre schimbarea obiceiurilor, care poate necesita mult timp și efort. În lumina acestui fapt, dacă accepți un singur lucru în conceptul tău de Anul Nou, este mult mai probabil să îl realizezi.

Investește în planificare. Este important să nu ne alegem rezoluțiile de Anul Nou în ultimul moment. Experții spun că este benefic să planificăm în avans pașii pentru schimbarea tiparelor noastre comportamentale. Acest lucru te va ajuta să nu renunți după prima dificultate. Poți începe prin a face o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a-ți atinge scopul și toată obstacolele, care îți pot sta în cale.

Începe cu pași mici. Dacă vrei prea multe într-un timp prea scurt, este o modalitate sigură de a eșua. Mai întâi, fă pașii mici care vor duce în cele din urmă la obiectivul tău.

Evită repetarea eșecurilor vechi. Este o modalitate bună de a evita un alt eșec dacă nu facem exact același jurământ an de an. Dacă alegi același obiectiv, fă-ți timp pentru a analiza de ce nu l-ai atins înainte.

Nu uita, schimbarea este un proces. Este nevoie de ani pentru comportamentele și obiceiurile noastre să se dezvolte. Deci, cum ar putea să se schimbe în câteva ore, zile sau săptămâni? Ai răbdare cu tine însuți. Poate dura mai mult timp pentru a-ți atinge obiectivul, dar aceasta nu este o cursă. Dacă te angajezi să-ți schimbi tiparele de comportament, acest proces te poate însoți pe tot parcursul vieții.

Obține sprijin. Un sistem solid de suport te poate ajuta să rămâi motivat, iar compania poate face procesul mai plăcut. Cel mai ideal este să găsești un prieten sau un membru al familiei cu gânduri similare și să lucrați împreună în același scop.

Actualizează-ți motivația. În primele zile după ce ai făcut un jurământ, probabil te vei simți foarte hotărât și motivat pentru că nu te-ai confruntat încă cu primele dificultăți. În momentele dificile, reamintește-ți de ce ai făcut acest jurământ sau fă o listă cu ceea ce poți câștiga dacă îți atingi obiectivul.

Continuă să lucrezi pentru obiectivele tale. Păstrează-ți inspirația vie continuând să lupți chiar și după primele dificultăți. Dacă abordarea actuală nu funcționează, găsește o altă soluție. Flexibilitatea cu privire la planul tău. și poate chiar obiectivul final te poate face să ai mai mult succes. Dacă muncești din greu tot anul pentru scopul tău, îți vei putea spune că ești unul dintre puținii oameni care și-au ținut cu adevărat jurămintele de Anul Nou.

Învață și adaptează-te. Întâlnirea dificultăților este unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii renunță la rezoluțiile de Anul Nou. Consideră eșecurile ca oportunități de învățare. Notează când a avut loc recesiunea și ce a cauzat-o, astfel încât să poți evita aceste lucruri data viitoare.

O rezoluție de Anul Nou nu trebuie să fie un eșec în fiecare an. Succesul sau eșecul depinde de modul în care alegem jurămintele și de pașii pe care îi luăm pentru a le îndeplini. Fii flexibil și răbdător cu tine și sărbătorește fiecare mic succes pe parcurs.