Nu urăște haterii!

haters

Haterii – nu contează cum le spui, trebuie să-i iubești. Indiferent cum te-au numit, de câte ori nu le-a plăcut postarea ta sau ce au spus despre mama ta, trebuie să îi iubești. Există câteva motive pentru care cei care te urăsc pot fi cel mai mare avantaj al tău. Îți voi împărtăși câteva dintre ele. Îți voi spune de ce ar trebui să te răzgândești în legătură cu modul în care îi privești pe cei care te urăsc și pe troli. De ce ar trebui să-i iubești pe hateri și pe troli?

Trollingul online este definit după cum urmează:

„comportament online repetat, perturbator și deviant al unei persoane împotriva altor persoane sau grupuri”.

Acest lucru sună negativ. Nimănui nu-i place să fie criticat. Și poate că o crezi sau nu, dar o vrei. Probabil că ai auzit vechea zicală: „Orice publicitatea este publicitate bună”. Eu prefer să spun: „Toată atenția asupra ta este o atenție bună”.

Oricât de greu ar fi să auzi și să citești toate aceste denigrări, nu asta este adevărata ta problemă.

Obscuritatea este adevărata ta problemă.

Dacă nimeni nu ar spune nimic despre tine pe rețelele de socializare, aceasta ar fi adevărata problemă. De ce? Adevărul este că nu poți obține un succes masiv fără să atragi urători. Pe măsură ce ieși din anonimat – în social media, dar și în lumea reală – trebuie să te aștepți la critici. S-ar putea să nici nu-ți dai seama că ai succes, dar haterii o vor face.

Când începi să faci lucrurile corecte, în cantitățile corecte, cei care nu fac nimic te vor judeca. Nu contează dacă îi ai pe acești oameni pe partea personală sau de afaceri, principiul este același. Oamenii slabi și suprasolicitați răspund la faptul că altora le merge bine, atacându-i pe aceștia și succesul lor. Nu lăsa ca acest lucru să te facă să crezi că ar trebui să renunți complet la social media sau să începi să-ți faci griji: „Nu ar fi trebuit să postez acea fotografie sau acel tweet în plus?”. Eu nu aș face-o.

Cel mai bun mod de a face față urii este să o privești ca pe un semn de succes. Urătorii și trolii sunt o statistică, o măsură a atenției pe care o primește ceea ce faci. Teama de atac te împiedică să te implici în totalitate dacă percepi altfel criticile. Nu trebuie să-ți faci griji pentru hateri, ci trebuie să te întrebi „Ce fac bine?”. Apoi, maximizează acest lucru. Fă mai multe din aceste lucruri. Fă asta și dintr-o dată te trezești că vânezi troli în loc să te simți vânat.