Cum să-ți motivezi echipa?

motivate your team

 

Ai depus multă muncă pentru a-ți construi afacerea. Te-ai concentrat pe îmbunătățiri continue și nesfârșite pentru a oferi mai multă valoare decât oricine altcineva. Ți-ai elaborat planul de afaceri și ai creat strategia de vânzări. Și ți-ai perfecționat strategia de recrutare și ai angajat persoanele potrivite pentru postul respectiv – sau cel puțin așa ai crezut. Dar, în ultima vreme, ai observat că motivația echipei tale este în scădere.

Ai încercat să-i atragi pe angajați cu bonusuri, creșteri salariale și beneficii, dar aceștia continuă să rămână în urmă cu termenele limită și nu sunt entuziasmați de munca lor. Toate abordările tradiționale pe care le-ai învățat despre motivarea echipei tale nu par să funcționeze.

Asta pentru că folosești instrumentele greșite.

Cele mai bune metode de motivare a unei echipe nu sunt legate de bani. Acestea sunt legate de valorile fiecărui individ. Este vorba mai mult de inspirație decât de motivație, iar acest lucru necesită un leadership real – combinat cu strategii reale. Dar, odată ce înțelegi cu adevărat aceste concepte, poți motiva angajații fără limite.

Înțelege psihologia din spatele motivației echipei

Există două tipuri de motivare a echipei: externă și internă. Motivația externă include salariul, beneficiile și promovările. Motivația internă se referă la satisfacția pe care o persoană o obține în urma îndeplinirii unei anumite sarcini. Cele mai bune modalități de a motiva o echipă sunt motivația internă, valorificând nevoia fiecărei persoane de creștere și de scop.

motivare, echipă

Cunoaște și împărtășește viziunea

Învățarea de a-ți inspira echipa începe prin a învăța ce te inspiră pe tine. Trebuie să-ți descoperi propriul scop înainte de a te putea conecta cu nevoile de împlinire ale celorlalți. Ce te aduce la serviciu în fiecare zi? Care este scopul final al afacerii tale? Transformă scopul într-o viziune puternică și împărtășește cu echipa ta.

Conduce prin exemplu

Nu este suficient să-ți împărtășești viziunea – trebuie să-și trăiești scopul în fiecare zi. Marii lideri întruchipează calitățile pe care doresc să le vadă în echipa lor: muncă asiduă, angajament, loialitate și multe altele. Descoperă valorile tale și adu-le cu tine la locul de muncă. Recunoaște când greșești. Învață din greșelile tale. Îți vei încuraja echipa să facă același lucru.

Descoperă-ți stilul de conducere

A da un exemplu este un bun început, dar poți săpa mai adânc. Care sunt punctele tale forte și punctele slabe? Descoperindu-ți stilul natural de conducere, îți poți dezvolta abilitățile și poți deveni un lider versatil care poate schimba stilul pentru a inspira echipa în orice situație.

Devino un maestru al comunicării

Cei mai buni lideri sunt cei mai buni comunicatori. Aceștia sunt excelenți la citirea semnelor non-verbale și folosesc tehnici de oglindire și de ritm pentru a influența. Aceștia se pot adapta la diferite stiluri de comunicare pentru a asigura înțelegerea. Și sunt întotdeauna empatici și deschiși la noi puncte de vedere.

comunicator

Îmbunătățește-ți abilitățile de ascultare

De multe ori, a învăța să motivezi o echipă nu înseamnă să vorbești deloc, ci să asculți profund. Pune întrebări și ascultă cu adevărat răspunsurile. Ori de câte ori este posibil, pune în aplicare soluții. Este foarte motivant pentru membrii echipei să știe că sunt ascultați.

Fă rapoarte

Abilitatea de a asculta profund este primul pas pentru a construi o relație cu echipa ta. Rapoartele sunt pentru construirea de relații: despre a fi deschis și autentic, despre a găsi un teren comun și a construi un respect reciproc. Crearea acestor relații mai profunde este esențială pentru motivația internă a echipei.

Motivează prin sinceritate

Construirea de relații înseamnă, de asemenea, să fii sincer – dar beneficiile onestității merg chiar mai departe. Atunci când ești transparent cu echipa ta, construiești încredere la locul de muncă și câștigi respect. Iar dacă echipa ta te respectă, va fi mai deschisă la sugestiile tale.

Influențează

Rădăcina motivației interne a echipei se află în valorile fiecărui individ. Trebuie să afli ce îi face să vrea să vină la serviciu în fiecare zi. Le place libertatea de a fi creativi? Lucrarea le satisface nevoia de semnificație sau de contribuție? Le place să învețe abilități noi? Descoperă „de ce” și vei descoperi cum să-ți motivezi echipa.

motivare, influențează

Recunoaște performanța

Acum, că ai pus bazele pentru motivarea echipei, poți implementa o serie de acțiuni care te vor ajuta să-ți inspiri echipa spre măreție. Prima este recunoașterea – toată lumea vrea să fie recunoscută. Atunci când vezi că un membru al echipei își depășește așteptările, recunoaște-l. Acest lucru le dă posibilitatea de a face mai multe lucruri la fel.

Motivează prin stabilirea obiectivelor

Dacă nu le dai sarcini și obiective clare angajaților tăi, s-ar putea să nu fie o problemă de motivare a echipei, ci o problemă de comunicare. Obiectivele ajută echipa să știe ce se așteaptă de la ea și stabilesc o cale clară de progres – o necesitate pentru orice afacere de succes.

Utilizează evaluarea de performanță

Evaluările de performanță sunt o formă excelentă de feedback care nu numai că te ajută să stabilești obiective pentru fiecare angajat, dar îi și informează pe aceștia despre situația lor. Acestea sunt forme clare și obiective de comunicare pe care angajații ar putea avea nevoie să le îmbunătățească.

performanță

Facilitează colaborarea

Atunci când angajații lucrează ca o adevărată echipă, mai degrabă decât ca indivizi separați, toată lumea este mai eficientă. Echipele se responsabilizează reciproc, dar se și ajută atunci când cineva este suprasolicitat sau absent. Ieșirile, tradițiile distractive și competițiile amicale stimulează sentimentul de cooperare și îmbunătățesc motivația echipei.

Încurajează dezvoltarea personală

Persoanele cu o mentalitate de creștere își ating obiectivele pentru că le place să învețe lucruri noi. Poți dezvolta această mentalitate prin încurajarea dezvoltării personale în cadrul echipei tale. Trimite-le articole despre noi abilități pe care le pot învăța, cărți despre succes și invitații la evenimente de networking. Dezvoltarea personală duce la dezvoltare profesională.

Pune bunăstarea angajaților pe primul loc

Motivația modernă a angajaților nu se referă doar la creștere, ci și la bunăstarea lor. Lucrătorii din ziua de azi vor să știe că companiei lor îi pasă cu adevărat de ei. Ei vor să știe că le pasă de familiile și de sănătatea lor. Ei vor să își ia timp liber fără să se simtă stresați. Dacă acorzi echipei tale timp pentru a-și reîncărca mintea și corpul, aceștia vor putea contribui mai mult la afacerea ta.

Adaptează la schimbările de pe piață

Multe dintre tendințele în favoarea teleworkingului sunt profund legate de conceptul de bunăstare. Teleworkingul permite lucrătorilor să lucreze cu un program flexibil. Aceasta le permite să recupereze una sau două ore pe care le-ar petrece în mod normal făcând naveta în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care mulți lucrători văd acum teleworkingul nu doar ca pe un avantaj, ci ca pe o necesitate. Dacă acesta este cazul în industria ta, ar fi bine să te gândești din nou la implementarea unui birou la distanță sau hibrid.

Recompensează creativitatea

Ce au în comun Apple, Peloton și Spotify? Toate acestea au o cultură a inovației care încurajează angajații să-și asume riscuri, să gândească creativ și să caute mereu următorul lucru cel mai bun. Poți îmbrățișa această formă de motivare a angajaților prin încurajarea brainstorming-ului, recompensarea originalității și învățarea din eșecuri și greșeli, mai degrabă decât prin pedepse.

motivare, creativitate

Fă o schimbare

Plictiseala este unul dintre cei mai mari ucigași ai motivației echipei – și îi afectează în special pe cei mai performanți. Dacă cei de la vârf simt că nu au nimic de învățat, de ce să mai rămână? Îi poți ajuta să iasă din rutină schimbându-le rutina, atribuindu-le un proiect nou, de anvergură, sau chiar încurajându-i să facă o mutare laterală. Angajații implicați sunt angajați motivați.

Ai încredere în echipa ta

Dacă te întrebi cum să motivezi o echipă, răspunsul nu este aproape niciodată să o micro organizezi. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți inspira echipa poate fi o abordare mai relaxată. Nu vi ști niciodată de ce este capabilă echipa ta dacă te ocupi în mod constant de micromanagement. Mulți angajați consideră acest lucru sufocant. Află mai multe despre cum poți să-ți asumi rolul de lider și să-ți gestionezi afacerea pe baza încrederii și s-ar putea să găsești cheia pentru a-ți motiva echipa.

Cere ajutor

Niciun proprietar de afacere nu știe totul. Cu toții avem puncte moarte și puncte slabe, iar învățarea de a-ți inspira echipa este un proces. Fiecare individ este diferit, ceea ce înseamnă că fiecare echipă este diferită. În afaceri, este întotdeauna valoros să ai o cutie de rezonanță și un loc unde să te duci pentru sfaturi. Găsirea unui mentor este un bun început. De asemenea, poate fi de ajutor și un coach de afaceri. Nu uita, dacă îți ridici colegii, ei te vor ridica și pe tine.