Cum să gestionăm confilcturile?

how to handle conflicts

Situațiile neplăcute fac parte din viața noastră aproape în fiecare zi. Printre acestea se numără și conflictul, pe care este bine să îl poți gestiona. Atunci când acest conflict are loc cu un membru al familiei, este mult mai greu de gestionat și de găsit o soluție, deoarece nimeni nu dorește să îi rănească pe cei dragi și să îi confrunte cu greșelile lor. Iată câteva lucruri care te pot ajuta în cazul în care te afli într-un conflict.   

Nu ezita

Nu întârzia să găsești o soluție și să discuți cu persoana aflată în conflict. Dacă există o problemă cu o persoană din echipa ta, trebuie să o rezolvi cât mai repede posibil, deoarece aceasta nu vă afectează doar pe voi doi, ci întreaga echipă. 

Acceptă sfaturile

Lasă-le să-ți  dea sfaturi. Este posibil să poți obține ajutor din partea altor profesioniști pentru a rezolva conflictul, astfel încât problema să fie rezolvată mult mai repede și să te poți concentra din nou asupra muncii. 

Notează în calendar

Scrie în agendă o dată la care vă vei întâlni cu persoana respectivă și acordă suficient timp pentru a rezolva această problemă. Nu te grăbi, pentru că nu vei găsi o soluție și nu este bine pentru niciuna dintre părți.

conflictul, calendar

Nu fi crud

Nu-l intimida pe celălalt. Nu uita, scopul este de a găsi o soluție, și, eventual, de a corecta greșelile celeilalte persoane, astfel încât conflictul să fie rezolvat.

Concentrează-te

Nu  pierde concentrarea. Concentrează-te asupra problemei. Ești liderul și trebuie să găsești o soluție. Dacă te concentrezi asupra altor probleme, conflictul va fi împins în fundal. 

Fii pregătit

Scrie câteva gânduri înainte de ședință, astfel încât să fii mai concentrat și să te asiguri că nu pierzi nicio informație importantă. Scrie obiectivele pe care dorești să le atingi prin intermediul conversației.

A fi lider nu este niciodată o sarcină ușoară. Există multe responsabilități, mai ales atunci când vine vorba de a discuta cu echipa și de a găsi soluții la probleme. Fă o programare și fii amabil cu membrii echipei tale, astfel încât comunicarea dintre voi să decurgă mult mai ușor.