Cultura corporativă este cheia!

În aceste vremuri nesigure, este vital să construim companii care să fie rezistente la crize. 

Cultura corporativă este esențială. Cred că oamenii sunt elementele constitutive ale companiilor de succes. Dar nu toate companiile de succes sunt ferite de crize, chiar dacă au oameni minunați. Pentru ca o companie să aibă succes și să reziste la crize, liderii trebuie să creeze o cultură a inspirației și a impactului, care să își mențină echipele angajate în misiune, mai ales atunci când lumea a pierdut din vedere misiunea lor. 

Organizația care construiește o cultură suficient de puternică pentru a respinge colapsul global este cea care își controlează destinul.

Creați o întâlnire de dimineață în echipă

Există multe modalități de a organiza o întâlnire de lucru excelentă. Pentru a-ți oferi câteva idei, iată câteva exemple de ceea ce a funcționat cel mai bine pentru noi în ceea ce privește performanța echipei și construirea culturii companiei.

 1. Întotdeauna pune muzică energizantă în timp ce toată lumea intră. Îi relaxează pe oameni odată ajunși la birou, îi face să danseze și să fie entuziasmați de ziua respectivă. 
 2. Echipa trebuie să aibă un singur lider, respectat, care să dirijeze în mod constant fluxul și energia ședinței. 
 3. Găsește modalități de a face ca fiecare membru al echipei să colaboreze și să se implice. 
 4. Prezintă cel puțin o poveste de succes a unui client. Dacă ai mărturii video, prezintă pe ecranul mare pentru a consolida misiunea companiei pentru toți cei prezenți la ședință. Lăsați-i să vadă impactul muncii lor.
 5. Pregătește ziua de lucru pentru succes, încheind ședința cu o declarație sau un citat inspirațional care reflectă valorile companiei tale.

Asigură o cultură dinamică cu un spațiu dinamic 

Când am amenajat biroul, am vrut să creăm un mediu de lucru care să reflecte energia noastră și în care echipa să fie încântată să vină. Așa că am făcut-o:

 1. Ne păstrăm biroul curat, actualizat și plin de ferestre pentru a ne da „viață/lumină”. Nu recomand mocheta – nu este niciodată o alegere bună. Păstrează biroul fără mochetă sau covoare și mereu curat.
 2. Dacă poți, renunță la cabine sau, cel puțin, împatră-ți echipa, dacă oferi acest tip de spațiu de lucru. Oferă echipei tale un spațiu confortabil pentru a lucra independent și încurajează-le să lucreze împreună. 
 3. Fiecare perete, și chiar și majoritatea ușilor, sunt acoperite cu imagini și mesaje de inspirație care motivează echipa. Este un lucru care cred că aduce pozitivitate la birou. 
 4. Permite echipei tale să aibă zone în care să își lase mintea creativă să zburde.  
 5. Vrem ca toți cei care lucrează aici să fie cei mai buni, așa că fiecare are parte de cea mai nouă și mai bună tehnologie. Pune la dispoziția personalului tău laptopuri și echipamente electronice de ultimă generație, astfel încât acesta să poată da tot ce are mai bun.

Echipa este nucleul culturii

 1. Dă un exemplu. Ține-te la cele mai înalte standarde, iar echipa ta va ține la ele. Ei vor călca pe urmele celor mai de succes oameni. Arată-le ce este necesar pentru a deveni unul. 
 2. Trei cuvinte pe care nu le vi auzi niciodată în biroul nostru: „Nu e treaba mea”.
 3. Lucrăm cu ușile deschise, ceea ce încurajează comunicarea și colaborarea. Contribuția fiecăruia contează aici și nimeni nu se teme să-și împărtășească ideile. 

Crearea culturii este un proces și oricine poate face acest lucru. Este ceea ce fiecare lider trebuie să facă pentru ca firma să prospere. Fără cultură, nimeni nu va dori să lucreze pentru tine, așa că nu vei crește niciodată. Dacă nu-ți poți defini cultura companiei, problema te privește înapoi din oglindă. Cuvintele și acțiunile unui lider trimit un mesaj către restul echipei.