Automatizarea social media

social media automation

Automatizarea rețelelor sociale cu ajutorul instrumentelor software reduce timpul petrecut cu sarcinile care nu necesită intervenție umană.

Crearea, publicarea și analizarea conținutului în atât de multe puncte de contact poate lua prea mult timp. Cu excepția cazului în care, desigur, ești implicat în automatizarea social media.

Nu vorbim despre roboți aici. Vorbim despre utilizarea instrumentelor de automatizare a rețelelor sociale care aduc beneficii atât pentru marketeri, cât și pentru public. Aceasta înseamnă mai puțin timp petrecut cu sarcini repetitive, timp de răspuns redus și suficient timp și date pentru a crea conținut mai atractiv.

automatizarea social media

Ce este automatizarea social media?

Automatizarea social media este procesul de utilizare a instrumentelor software pentru a reduce timpul petrecut cu sarcinile din social media care nu necesită intervenție umană. Exemple de automatizare a social media:

 • Programarea postărilor din timp
 • Curatoria conținutului pentru repostaj
 • Rezolvarea de rutină a întrebărilor clienților
 • Generarea de rapoarte analitice

Nu toate sarcinile din social media pot sau ar trebui să fie automatizate. Acest lucru poate părea evident, dar ar trebui să eviți orice tactici de automatizare care îți fac brandul să pară leneș, spam sau fals.

De exemplu, roboții plătiți care dau like, urmăresc și comentează sunt extrem de evidenți pentru utilizatorii experimentați de social media. Cu toate acestea, unii goodbots pot furniza informații utile pentru urmăritori.

Cheia este să utilizezi automatizarea inteligentă a rețelelor sociale într-un mod care să te ajute, mai degrabă decât să-ți afecteze credibilitatea și relațiile online.

Să aruncăm o privire la tipurile de automatizare care funcționează și la cele care ar trebui lăsate în colțurile murdare ale marketingului digital.

Cum folosești automatizarea social media în mod corect?

Iată câteva sarcini de zi cu zi care sunt excelente pentru automatizarea marketingului în social media. Acestea sunt părțile marketingului de social media,care nu necesită neapărat atingerea umană.

Programarea și publicarea

Conectarea și deconectarea de la diferite conturi sociale și postarea de mai multe ori pe zi pot consuma mult timp. Mai ales că cel mai bun moment pentru a posta variază de la o platformă la alta.

În acest caz, automatizarea social media economisește timp și crește eficiența fără a compromite calitatea conținutului. Rezervă un interval de timp pentru crearea de conținut. Apoi, utilizează publicarea socială automată pentru a programa momentele potrivite de publicare pe fiecare rețea.

Colectarea și raportarea datelor

Aproape două treimi (64%) dintre comercianți automatizează măsurarea și atribuirea marketingului. Treimea rămasă fie:

 • Pierde informații cheie din datele de marketing sau…
 • … petrece prea mult timp culegând și analizând manual datele.

colectarea datelor

Servicii de bază pentru clienți

Automatizarea interacțiunilor cu clienții va fi una dintre utilizările cheie ale instrumentelor de marketing AI în 2022. Cu toate acestea, conform raportului Hootsuite Social Transformation Report, în timpul epidemiei COVID-19, doar 13% dintre organizații au crescut utilizarea automatizării interacțiunii cu clienții.

Nu ai nevoie de un membru uman al echipei pentru a răspunde la întrebări obișnuite precum „Care sunt orele de funcționare?” și „Aveți cupoane disponibile?”. În mod similar, poți automatiza solicitările de servicii legate de urmărirea pachetelor, starea rambursării și alte întrebări legate de CRM.

Comerț social

Cu o interacțiune bine concepută cu clienții, AI poate:

 • Ghida potențialii clienți prin procesul de cumpărare
 • Să ofere recomandări personalizate de produse
 • Crește conversiile prin intermediul canalelor sociale.

Monitorizarea social media

Monitorizarea rețelelor sociale îți permite să înțelegi conversațiile sociale despre brandul tău, industria ta și concurenții tăi. Acestea oferă studii de piață și informații valoroase despre afaceri pe care le poți folosi pentru a-ți ghida strategia de social media.

Găsirea manuală a conținutului relevant care nu te etichetează direct poate consuma mult timp. De aceea, este logic să implementezi o strategie de monitorizare socială automată.

Gestionarea publicității sociale

Pentru a profita la maximum de bugetul de publicitate socială, ai nevoie de următoarele:

 • Testarea anunțurile
 • Monitorizarea rezultatelor
 • Alocarea cheltuielilor
 • Determine plasamentelor

Automatizarea acestor sarcini consumatoare de timp îți eliberează mai mult timp pentru a-ți dedica mai mult timp dezvoltării unui text excelent și a altor instrumente publicitare.

gestionarea oublicității sociale

Interdicțiile automatizării social media

NU folosi roboți de spam

Lecția numărul unu este de a folosi roboții în scopuri bune, nu rele. Adaptează roboți care ajută la îmbunătățirea vieții tale și a clienților tăi.

Chatboturile AI care accelerează timpul de răspuns al serviciilor de asistență pentru clienți? E minunat. O căsuță poștală care gestionează DM, comentarii și etichete din mai multe rețele într-un singur loc? Excelent.

Dar roboții care comentează automat sau dau like la postările sociale? Nu este o idee bună. Acestea pot cauza daune de durată relației cu publicul tău. De asemenea, poți avea probleme cu rețelele de socializare în sine.

NU posta același mesaj pe toate rețelele

Postarea încrucișată a aceluiași conținut pe mai multe conturi de social media poate părea cea mai simplă soluție. Dar cu siguranță nu este cea mai eficientă.

Unele instrumente (inclusiv platformele de socializare în sine) oferă posibilitatea de a posta automat pe alte platforme. Nu vte lăsa tentat.

Platformele sociale au rate diferite de afișare a imaginilor și de număr de cuvinte. Publicul de pe aceste platforme diferite are așteptări, caracteristici demografice și preferințe diferite în ceea ce privește utilizarea cuvintelor. Este foarte puțin probabil ca un post să îndeplinească aceste cerințe și așteptări diferite.

În schimb, acordă-ți timp pentru a-ți adapta mesajul la publicul de pe fiecare platformă. Cel puțin, merită să fie verificat și ajustat:

 • Controale de utilizator
 • Date despre imagine (tip de fișier, dimensiune, decupare etc.)
 • Text și număr de caractere
 • Hashtag-uri (număr și utilizare)
 • Vocabular (de exemplu, retweet vs. regram vs. share)

În loc să faci postări încrucișate, folosește postări automate pe rețelele sociale la anumite ore pentru a-ți folosi timpul cât mai eficient.

NU „setează și uită”.

Programarea în masă pentru a automatiza postările din social media este o modalitate excelentă de a automatiza social media pentru a crește eficiența. Cu toate acestea, este important să-ți monitorizezi programul de postare și să faci orice ajustare necesară în timp real.

Crizele care schimbă lumea au loc tot timpul pe rețelele de socializare, iar o postare nepotrivită poate face ca brandul tău să pară inaccesibil sau fără reacție.

Așadar, programează-ți postările, dar fii atent la ceea ce se întâmplă în cadrul companiei tale și în întreaga lume. Fii pregătit să întrerupi, să reprogramezi sau să anulezi postările și campaniile sociale viitoare, pe măsură ce se desfășoară evenimentele.

setează și uită

NU dădăci reclamele

Anunțurile costă bani, iar anunțurile prost optimizate costă și mai mulți bani. În contextul presiunii exercitate de bugetele în scădere, poate fi greu să te îndepărtezi de tabloul de bord publicitar. Dar reclamele sunt atât de mult bazate pe date încât automatizarea este adesea cea mai bună strategie.

Una dintre cele mai ușoare scurtături este să folosești un instrument pentru a promova automat conținutul organic cu cele mai bune rezultate. Dacă ai o aplicație nativă, investește câțiva dolari în ea pentru a-i oferi cea mai bună șansă de a se dezvolta. 

Testarea divizată (sau testarea A/B) a anunțurilor sociale este un alt domeniu în care automatizarea te poate ajuta cu adevărat să-ți atingi KPI-urile.

Rezumat

Automatizarea social media poate fi utilă pentru a elibera timp pentru sarcinile care contează cu adevărat. Îți poți automatiza interfețele de social media urmând ghidul de mai sus. Acest lucru îți va oferi mai mult timp pentru a crea conținut cu adevărat bun și util.