Top 5 Unelte AI Pentru a Vă Îmbunătăți Strategia de Marketing

Datorită capacității sale de a oferi afacerilor informații utile și funcții operaționale, inteligența artificială (AI) devine rapid tot mai populară ca instrument de marketing. Întreprinderile pot utiliza AI pentru a-și înțelege mai bine consumatorii, pentru a-și îmbunătăți planurile de marketing și pentru a eficientiza toate aspectele operațiunilor lor. În această postare, vom evalua cele mai importante 5 unelte de marketing AI și modul în care acestea funcționează.

 

  • Salesforce Einstein

 

Salesforce Einstein este o platformă de inteligență artificială care oferă analize predictive și informații despre vânzări și marketing. Întreprinderile pot obține date despre modul în care interacționează clienții și preferințele acestora, examinând informațiile despre clienți, inclusiv istoricul achizițiilor, interacțiunile și activitatea de pe platformele social media. Luarea deciziilor privind campaniile de marketing, tacticile de vânzări și implicarea clienților poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestor analize.

 

  • IBM Watson

 

Cu o varietate de servicii de lingvistică computerizată, analiză predictivă, chatboturi și multe altele, IBM Watson este o platformă de inteligență artificială foarte dinamică. Funcțiile sale de chatbot pot fi folosite pentru a automatiza asistența și interacțiunea cu clienții, în timp ce abilitățile sale de procesare a limbajului natural pot fi utilizate pentru a înțelege și analiza limbajul scris sau vorbit. Funcțiile sale de recunoaștere a modelelor pot fi utilizate pentru a automatiza și îmbunătăți operațiunile companiei, în timp ce capacitățile sale de analiză predictivă pot oferi informații despre comportamentul clienților.

 

  • Grammarly

 

Asistentul de ortografie Grammarly analizează și îmbunătățește textul scris folosind tehnici de procesare a limbajului natural. Acesta poate fi utilizat pentru a găsi și corecta greșelile gramaticale și de ortografie, pentru a recomanda cuvinte și fraze diferite și pentru a oferi feedback privind comprehensiunea și tonalitatea. Datorită obiceiurilor de exprimare ale utilizatorilor săi, acest sistem de inteligență artificială poate învăța să ofere sugestii mai bune cu timpul.

 

  • HubSpot

 

HubSpot este o platformă de automatizare a marketingului cu instrumente pentru gestionarea social media, lead nurturing și e-mail marketing. Abilitățile sale de inteligență artificială pot fi folosite pentru a automatiza și îmbunătăți inițiativele de marketing, de exemplu, prin consiliere cu privire la cele mai eficiente momente pentru a trimite e-mailuri sau a posta pe rețelele de socializare. În plus, poate oferi informații despre comportamentul și preferințele consumatorilor, permițând companiilor să își ajusteze planurile de marketing în timp util.

 

  • Marketo

 

Un alt instrument care utilizează inteligența artificială pentru automatizarea marketingului este Marketo. Acesta permite automatizarea și îmbunătățirea strategiilor de marketing prin social media și e-mailuri. Abilitățile sale de învățare mecanică pot fi aplicate pentru a personaliza conținutul și experiența pentru anumiți utilizatori. În plus, poate ajuta companiile să prioritizeze lead-urile de înaltă calitate pentru a le contacta în vederea vânzărilor.

 

Implementarea instrumentelor de marketing cu inteligență artificială va deveni din ce în ce mai esențială pe măsură ce firmele continuă să se dezvolte și să se adapteze la transformarea digitală. Întreprinderile pot rămâne în frunte, pot încuraja inovarea și pot oferi experiențe mai captivante consumatorilor prin adoptarea potențialului AI. Cu posibilitățile pe care le oferă AI, viitorul marketingului este la fel de strălucitor ca un bănuț nou, iar companiile care îl folosesc vor fi bine poziționate pentru a-și atinge obiectivele și pentru a se ridica pe noi culmi ale succesului!