Găsește angajatul ideal

Găsirea angajatului perfect este ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Știi despre ce vorbesc. Ai un teanc de CV-uri și cereri de angajare pe birou și chiar mai multe în căsuța de e-mail. Pare aproape imposibil să găsești angajatul perfect pentru afacerea ta.

Procesul de recrutare poate fi descurajant și, în unele cazuri, s-ar putea să te simțiți ca și cum ai renunța. Iată cum să găseéti pe cineva care se potrivește perfect pentru compania ta.

  • Creează cerințele postului pe care le dorești

Îți dorești un angajat care să-ți ajute afacerea să crească, nu-i așa? Având în vedere cerințele actuale, este imposibil să găsești pe cineva care să iubească să lucreze pentru compania ta mai mult decât tine. Dar vrei să atragi o persoană care este pasionată de muncă, de produsul sau serviciul pe care le vinzi și care este dispusă să întruchipeze valorile companiei tale în fiecare zi. 

Cerințele postului ar trebui să includă aspecte legate de impactul pe care poziția lor îl va avea asupra companiei, de modul în care se pot dezvolta în cadrul companiei și de ceea ce se pot aștepta în viitor. Acum începe să cauți candidați care îndeplinesc aceste cerințe! 

Dacă vrei să atragi cele mai bune talente, fii sincer cu privire la post și la provocările acestuia. Spune clar ce crezi că ar fi grozav în legătură cu persoana perfectă care va prelua postul.

  • Scrie un anunț de angajare convingător

Anunțul de angajare este modalitatea prin care atragi persoana perfectă în compania ta. Aceasta face prima impresie, așa că face-o să conteze!

Nu vrei să te subestimezi. Doar pentru că ești în căutarea unui candidat entry-level nu înseamnă că ceea ce merită este de calitate inferioară. În schimb, scrie un anunț de angajare clar și concis care să se adreseze persoanelor potrivite. Fii profesionist, dar distrează-te puțin cu ea. Spune candidaților de ce ar trebui să aplice și ce le poți oferi.

  • Începe selecția candidaților

E timpul să începem screening-ul! Aceasta este partea în care trebuie să întocmești o listă cu toți candidații care sunt potriviți pentru postul respectiv. Scrie pe listă câteva informații de bază despre fiecare persoană, cum ar fi numele, vârsta, locul de reședință și educația. Dacă vreunul dintre ei are o experiență care se potrivește cu modelul tău de afaceri, pune o steluță lângă numele lui.

Să treci prin toate cererile poate fi obositor, așa că ușurează procesul cu un sistem. Acest lucru îți va da o idee despre cine este interesat de afacerea ta și cine ar fi potrivit pentru acest post.

Acum vine partea distractivă: analizează toate cererile și CV-urile. Acesta este un proces interesant, deoarece în acest moment ar trebui să ai deja un grup de candidați calificați. Acum este doar o chestiune de a găsi persoana perfectă.