Formare și învățare online

LMS

Formarea și învățarea online au devenit noua normă. Întreprinderile trec la lucrul de acasă sau se adaptează la o cultură a teleworkingului în urma pandemiei COVID-19 și, prin urmare, formarea online devine din ce în ce mai populară din toate motivele întemeiate.

Prin urmare, instrumente precum sistemele de gestionare a învățării (cunoscute și sub denumirea de LMS) au devenit un important instrument de formare online. Cu un LMS, poți crea și distribui cursuri online, poți gestiona module și urmări performanța angajaților. Sistemele de gestionare a învățării pot fi utilizate pentru a gestiona funcții precum formarea în materie de conformitate, gestionarea certificărilor și facilitarea vânzărilor.

Diferite întrebări ne vin în minte atunci când ne gândim la un LMS – Cum putem crea cursuri online? Unde sunt create cursurile? Cât de eficiente vor fi cursurile? Vor participa cursanții?

Mulți profesioniști în domeniul învățării și dezvoltării (L&D) au început să consolideze metodele tradiționale de formare, cum ar fi formarea față în față, în săli de clasă, cu formarea online prin intermediul unui LMS. Află mai multe despre LMS-urile create pentru întreprinderi și organizații, cu un design clar, funcționalitate clară, flexibilitate și utilizare care pot fi echilibrate pentru orice echipă.

Pentru a răspunde la unele dintre întrebările tale, am menționat mai jos câteva dintre utilizările și beneficiile LMS.

learning management system

Cum se utilizează LMS

Competențe transversale și formare periodică

Competențele transversale sunt foarte importante pentru buna funcționare și creștere a oricărei companii sau afaceri și, din păcate, sunt și cele mai dificil de implementat. Cu ajutorul unui LMS poți crea cursuri interactive de eLearning pentru a preda competențe transversale, cum ar fi abilitățile de conducere, cum să-ți gestionezi timpul, cum să rezolvi un conflict atunci când apare și multe alte competențe utile pentru buna funcționare a afacerii tale.

În afară de aceasta, îți poți instrui angajații, îi poți ține la curent cu noile politici și îi poți învăța noi procese care îi vor ajuta să se adapteze la noile tendințe de afaceri.

Îmbarcarea noilor angajați

Formarea noilor angajați este extrem de importantă, deoarece are ca rezultat un angajat pregătit și calificat. Este esențial un proces solid de integrare. Ajută la stabilirea tonului potrivit, iar organizațiile care au implementat un proces de integrare corect au observat o productivitate și competențe sporite la noii angajați.

LMS joacă un rol foarte important în mediile de telemuncă; ajută la integrarea și formarea noilor angajați. LMS permite o integrare fără probleme a telelucrătorilor și se asigură că noii angajați sunt bine pregătiți pentru a-și face treaba în mod eficient. Cu ajutorul LMS, poți oferi noilor angajați conținut de instruire online, accesibil pe telefoane mobile, tablete etc. Accesibilitatea conținutului oricând și oriunde face ca noii angajați să învețe mai mult în ritmul lor.

Formarea echipei de servicii pentru clienți

Formarea specializată este esențială pentru manipularea specializată a clienților. Cu ajutorul LMS, poți proiecta și dezvolta cursuri de formare ținând cont de clientul țintă al companiei tale. Angajații sunt instruiți prin activități de simulare și de gamificare care le îmbunătățesc abilitățile de comunicare și de păstrare a clienților. LMS îți permite să-ți integrezi noi clienți, să educi clienții potențiali și chiar să ții la curent clienții existenți.

LMS, customer service

Formare în domeniul conformității

LMS este cea mai reușită modalitate de a oferi cursuri de formare în domeniul conformității la locul de muncă pentru a reduce riscurile și a menține responsabilitatea corporativă. Cu ajutorul LMS, poți ține evidența înregistrărilor angajaților care au absolvit cursuri de formare în domeniul conformității. Cu ajutorul LMS, le poți oferi angajaților tăi o gamă largă de cursuri de formare, cum ar fi: cursuri de formare privind diversitatea, cursuri de formare privind hărțuirea la locul de muncă, cursuri de formare privind siguranța la locul de muncă și cursuri de formare pentru promovarea unei culturi de muncă sănătoase, printre altele. În plus, acest instrument stochează toate datele de conformitate într-o bază de date online centralizată, care este ușor accesibilă utilizatorilor, indiferent unde și când se află aceștia.

Beneficiile LMS

Creșterea angajamentului și satisfacției angajaților

Implicarea în timpul formării este crescută, deoarece funcția eLearning facilitează și încurajează interactivitatea între cursanții online. Angajații sunt încurajați să participe la sesiuni de întrebări și răspunsuri, la discuții de grup și la activități în timpul formării.

Datorită acestei noi normalități, instruirea prin intermediul instructorilor a devenit secundară, iar învățarea online a devenit principala alegere pentru angajați. Programele de învățare online sunt mai accesibile și mai plăcute decât metodele tradiționale de formare.

Disponibilitate centrală și ușurință în utilizarea mobilă

Un LMS bazat pe cloud îți permite să creezii un depozit central pentru toate materialele, instrumentele și datele de formare online, ceea ce le face mai organizate și mai ușor de accesat. Acest lucru îi ajută pe cursanți să se conecteze de oriunde, economisind timp și bani prin eliminarea nevoii de a se deplasa fizic pentru a accesa cursul.

În plus, cele mai multe LMS-uri sunt acum ușor de utilizat pe mobil și oferă o aplicație ușor de instalat. Odată ce cursul este compatibil cu mobilul, compania economisește o avere prin faptul că nu mai trebuie să achiziționeze laptopuri sau desktopuri pentru formare. Angajații se pot conecta la rețea și se pot conecta la curs prin intermediul dispozitivelor lor mobile.

Rentabilitate

Cu un LMS, nu trebuie să urmezi metodele tradiționale de formare, cum ar fi înființarea unei săli de clasă, tipărirea cursurilor, instrumente de formare și configurarea acestora, un instructor etc. Acest lucru îți economisește foarte mult din bugetul de formare, deoarece totul este disponibil online, iar cursanții se pot conecta de oriunde și pot urma cursurile de formare în ritmul propriu. De asemenea, poți economisi costurile de deplasare și cazare pentru experții în domeniu, și poți contribui la protejarea mediului înconjurător prin faptul că nu trebuie să distribui materiale tipărite. Toți angajații au nevoie doar de o conexiune la rețea și pot începe formarea fără a fi nevoiți să se deplaseze.

cost effective

Urmărirea rapoartelor

Cu ajutorul LMS, formatorii online pot urmări timpul necesar pentru ca angajații să finalizeze cursul; LMS încurajează angajații să finalizeze cursul eLearning și îi informează cu privire la timpul necesar pentru finalizarea cursului. Diferite activități de gamificare și teste pot fi utilizate pentru a verifica cât de mult a fost reținut materialul de curs. Acest lucru ajută la monitorizarea nivelului de cunoștințe și la identificarea potențialilor performeri.

Concluzie

LMS a devenit o parte vitală a activităților zilnice de formare din aproape toate organizațiile. Astfel de platforme cresc în fiecare an, pe măsură ce tot mai multe companii adoptă metode de formare online. Un LMS oferă rezultate mai bune și o forță de muncă mai implicată și mai actualizată. Implementat corect, cu caracteristicile potrivite, un LMS economisește bani pe termen lung.