Fii erou!

be the hero

După ce am citit câteva dintre postările lui Grant Cardone, am început să mă gândesc la cât de important este să fii un erou, nu o cățea.

De ce m-am gândit la asta? Încă o dată am auzit pe cineva spunând „banii nu sunt o problemă”. Toată viața am auzit oameni spunând asta. „Nu ai nevoie de atât de mult” sau „De ce nu poți fi fericit cu ceea ce ai?”. Sunt sigur că știi aceste clișee și nu numai. Ei bine, lasă-mă să-ți mai spun ceva, și aș fi vrut ca cineva să-mi fi spus asta când eram mai tânăr… viața este grea. Viața este grea chiar și atunci când ai bani.

erou, fără bani

Dacă nu ai bani, este aproape imposibil să ai grijă de ceea ce este cel mai important… oamenii din viața ta, familia ta, prietenii tăi, comunitatea ta, oamenii care sunt importanți pentru tine. Banii fac totul posibil. Așa că nu-mi spune că banii nu contează. Banii îți permit să te ridici și să fii un erou pentru cei care au nevoie de tine. Dacă cineva îți spune că banii nu contează, nu-l crede. Oricine spune acest lucru nu face decât să se sustragă de la responsabilitatea pe care o are față de cei care contează. Cu alte cuvinte, „cățea mică”.  

Știu că voi primi multe critici și ură din partea multor oameni pentru acest lucru, și asta este în regulă. Accept acest lucru pentru că mesajul meu nu se adresează acelor oameni. Ei nu înțeleg că trebuie să te ajuți pe tine însuți înainte de oricine altcineva. Ca de exemplu, dacă zbori cu copiii tăi și apare o urgență care te obligă să-ți pui o mască de oxigen. Ce ar trebui să faci?  Îți pui mai întâi propria mască, apoi îi ajuți pe copii să și-o pună. Este la fel în viața reală. Unii oameni îi urăsc pe alții pentru că își pilotează propriul avion.

erou,avion privat

Am auzit o poveste despre cineva. Ei bine, atunci când un prieten al său, care se afla într-o situație disperată, a avut nevoie de ajutorul său imediat, a fost capabil să-și reorganizeze întregul program, să se urce în avion și să zboare 18 ore pentru a-și ajuta prietenul. Și nu se felicită pentru că și-a ajutat un prieten. Era de așteptat. Este ceea ce faci. Ideea este că a avut resursele și capacitatea de a ajuta pe cineva imediat și eficient pentru că a făcut din bani o prioritate. Acest avion costa o sumă ridicolă de bani, iar contabilul său îi punea tot felul de întrebări pentru a încerca să-l convingă să nu-l cumpere. Dar știi ceva? Oricât a cheltuit pe acest avion, dacă ajută pe cineva, merită. Sfârșitul poveștii.

Nu lăsa cățelele să te doboare. Lasă deoparte pesimismul și întreabă-te cum i-ai putea ajuta pe alții dacă ai avea bani. Poți fi tu eroul. Cu cât faci mai mult acum, cu atât mai mult vei putea face mai târziu, așa că ieși și fii grozav!