Cum văd oamenii bogați lumea?

Mulți oameni își petrec o viață întreagă studiind diferențele dintre bogați și săraci, iar unii sunt suficient de norocoși pentru a îmbrățișa unele dintre principiile care îi separă pe cei bogați de aproape toți ceilalți.

Douăzeci și șase de milioane de persoane din SUA și-au pierdut locul de muncă într-o lună, iar multe altele și-au văzut salariile reduse. Piața bursieră a pierdut mii de miliarde de dolari, iar oamenii din întreaga lume sunt îngrijorați pentru finanțele și sănătatea lor. Iar 32 de milioane de întreprinderi americane se confruntă cu un deficit de venituri.

Deși banii nu pot cumpăra fericirea, sunt singurii care plătesc chiria, asistența medicală, hârtia igienică, măștile, mâncarea și multe altele. Din nefericire, în această perioadă, ca și în toate celelalte crize, cei bogați se îmbogățesc și toți ceilalți primesc mai puțin. Este trist, dar acesta este adevărul. Iar această redistribuire are loc încă de la (sau de dinainte de) Marea Depresiune, ceea ce mă face să mă întreb din nou cum de cei bogați tratează banii în mod diferit față de ceilalți.

Iată câteva observații despre modul în care cei bogați privesc banii și îi tratează diferit față de ceilalți:

Cei bogați văd banii ca pe un lucru bun și îi investesc, în timp ce cei mai săraci îi văd ca pe un lucru rău și îi cheltuiesc în loc să-i investească.  Cei bogați au mai multe surse de venit și cred că pot avea bani și pot fi fericiți în același timp, în timp ce cei săraci au, în general, o singură sursă de venit și cred că trebuie să aleagă între bani și fericire. Și ar mai fi multe de adăugat la această listă.

După părerea mea, cea mai mare diferență între bogați și săraci este capacitatea de a executa. Cei bogați nu găsesc scuze atunci când trebuie să facă ceva, ci pur și simplu se pun la lucru și o fac.