Calendar de conținut social media?

social media content calendar

Planificarea – și respectarea – unui calendar de conținut social media este una dintre cele mai bune modalități de a continua să crești!

În acest articol de blog, poți afla cum să creezi un calendar de conținut de succes pentru toate platformele sociale. Vei avea o modalitate infailibilă de a rămâne pe drumul cel bun pe toate platformele, de a-ți atinge obiectivele de marketing și de a crește vertiginos audiența!

Ce este un calendar de conținut social media?

Este exact ceea ce pare – un calendar pe care îl poți crea pentru a organiza și programa conținutul pe Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok, YouTube și multe altele.

Și este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a fi la curent cu postările și strategia ta socială.

calendar de conținut social media

Există mai multe moduri de a crea calendare de conținut:

  • Calea tradițională de tip creion + hârtie, cum ar fi un planificator fizic sau un calendar tipărit.
  • Foile de calcul Excel sau Google Sheets, care reprezintă o modalitate bună, de bază, de a începe.
  • Utilizarea instrumentelor de gestionare a rețelelor sociale.
  • În timp ce notele din calendar sunt o modalitate ușoară de a-ți pune ideile pe hârtie, este greu să-ți schimbi planurile de conținut – s-ar putea să ai nevoie de un corector la îndemână!

Cu Excel și Google Sheets, poți gestiona planurile de conținut în format digital și poți partaja calendarul cu echipa ta. 

Și, deși foile de calcul sunt o modalitate excelentă de a-ți organiza conținutul, încărcarea intrărilor din calendarul tău pe platforma socială poate consuma mult timp. Mai ales pe o platformă precum Instagram, unde este mult mai ușor să postezi pe mobil decât pe desktop.

Așadar, un instrument de gestionare a rețelelor sociale poate fi foarte util atunci când vine vorba de gestionarea conținutului. Un astfel de instrument te poate ajuta în următoarele domenii:

  • Planificarea și crearea a tuturor postărilor într-un singur calendar central de conținut.
  • Programarea postările pentru a apărea pe toate platformele și în toate fusurile orare.
  • Publicarea automată pe toate canalele sociale.

Să-ți faci timp pentru a programa câteva postări zilnice la un moment dat este o modalitate excelentă de a programa postări la începutul fiecărei săptămâni, astfel încât să poți rămâne „activ” pe fiecare platformă fără a fi nevoit să petreci mult timp pe canalele tale sociale în fiecare zi.

De ce are nevoie afacerea ta de un calendar de conținut social media?

Crearea unui calendar de conținut pentru social media este o modalitate excelentă de a planifica și de a programa conținutul în avans, astfel încât să știi exact ce conținut trebuie să creezi, când și unde să-l publici.

Ținerea unui calendar de conținut social media îți permite să:

Lucrezi mai inteligent, nu mai mult

Dacă ai un calendar, poți adăuga conținut pentru săptămâna (sau luna!) următoare. Stând jos și alocând timp pentru a planifica, poți economisi ore în comparație cu planificarea postărilor în fiecare zi.

Încerca în fiecare săptămână să-ți completezi calendarul de conținut în aceeași zi sau la aceeași oră pentru a pregăti conținutul de social media pentru săptămâna următoare – astfel încât tu și echipa ta să rămâneți mai concentrați, reducând în același timp șansele de comunicare greșită!

Eliberezi timp

În cele din urmă, vei avea mai mult timp să te concentrezi asupra muncii tale în loc să te ocupi de planificarea social media – pentru că ai planificat deja!

seliberezi timp

Rămâi în prima linie a conținutului pe mai multe canale

Cu ajutorul calendarelor de conținut din social media, poți vedea ce ai publicat deja și dacă conținutul publicat pe mai multe canale este coerent unul cu celălalt.

Gândește-te la asta: dacă ai postat pe Instagram despre Ziua Mamei în legătură cu brandul tău, este inteligent să faci același lucru pe Facebook, Pinterest, YouTube și în poveștile tale!

Mai mult, te vei bucura că ai un calendar de conținut pentru social media, deoarece – deși poți posta despre Ziua Mamei pe orice platformă – este posibil ca conținutul de pe fiecare platformă să arate diferit (sau cel puțin să fie formatat diferit).

Profiți de oportunitatea de a colabora mai mult în echipă

Dacă lucrezi cu o echipă, un calendar de conținut social media este o destinație pe care toată lumea o poate accesa și la care poate contribui.

În plus, cu ajutorul instrumentelor de gestionare a rețelelor sociale, beneficiezi și de funcții interesante, cum ar fi grupurile de acces și notele din calendar, care îți permit ție și echipei tale să lăsați comentarii, idei și marcaje direct în calendar.

Dacă o faci singur, notele de calendar sunt perfecte și pentru a-ți lăsa memento-uri!

Cum să începi cu un calendar de conținut social media?

Fie că alegi Google Sheets sau Excel pentru a-ți planifica conținutul, merită să faci un audit rapid al canalelor sociale active în prezent!

Identifică canalele active, apoi acordă-ți timp pentru a examina care este publicul țintă pentru fiecare dintre ele. De asemenea, intră în analiza platformelor pentru a verifica ce platforme au cele mai active audiențe.

O bună regulă de bază este să menții ritmul cu ceea ce funcționează – astfel încât platforma socială cu cea mai activă audiență ar trebui să fie prioritatea ta principală.

Așadar, dacă observi că adepții tăi de pe Twitter sunt activi, implicați și îți apreciază conținutul, dar publicul tău de pe Facebook este puțin mai lent, ar fi bine să-ți mărești numărul de postări pe Twitter și să reevaluezi când și ce distribui pe Facebook pentru a îmbunătăți performanța.

calendar de conținut social media

De asemenea, ar trebui să evaluezi care canale sociale au crescut cel mai mult în ultimul an și care canale sociale aduc cei mai mulți vizitatori pe site-ul tău web (dacă există).

Ia un minut pentru a afla de ce acest canal are succes! Ce tip de conținut postezi aici care funcționează? Postezi aici mai des? De exemplu, dacă observi că postezi mai multe videoclipuri pe canalul tău cel mai eficient, încerci să aplici această strategie în altă parte (și planifică în calendarul tău de conținut).

După ce ai făcut evaluarea, următorul pas este să creezi un program pe care să îl poți respecta! Într-o lume ideală, de câte ori pe zi/săptămână/lună ai posta pe Instagram, Instagram Stories, Pinterest, Facebook, Facebook Stories, YouTube sau Twitter?

Analizează-ți obiectivele și creează un program de publicare realist pentru fiecare platformă, apoi introduce acest program în calendarul editorial.

Cum să gestionezi un calendar de conținut social media?

După ce ai adunat o cantitate bună de idei de conținut și ai stabilit cât de des vrei să postezi, este timpul să începi să planifici conținutul propriu-zis!

Aici intervine calendarul editorial – încearcă să-ți distribui ideile de conținut pe parcursul mai multor săptămâni.

Dacă planifici o sărbătoare, cum ar fi Memorial Day Weekend, începe să planifici cu cel puțin o lună înainte, pentru a-ți oferi suficient spațiu pentru a crea conținut.

Pe măsură ce luna avansează, vei avea ocazia să vezi cum funcționează și cum curge calendarul de conținut, ce funcționează cel mai bine pentru tine și pentru programul tău și cum trebuie să-ți rafinezi strategia pentru luna următoare.

Atunci când îți planifici postările sociale, poți, de asemenea, să schimbi zilele, astfel încât să nu postezi același lucru în aceeași zi pe toate canalele!

Dacă dorești să publici o anumită postare pe mai multe platforme, încearcă să te joci cu calendarul editorial pentru a o răspândi mai mult și a-i oferi mai multă vizibilitate pentru noi audiențe.

Cu alte cuvinte, dacă miercuri publici o postare specială pe Instagram, poți la fel de bine să o publici și pe Facebook vineri, ca un fel de re-promovare. Această strategie s-a dovedit a fi extrem de eficientă pentru Instagram Stories și Facebook!

Poate fi o idee bună să folosești texte ușor diferite pe fiecare platformă, pentru a nu părea repetitiv.

Outdoor Voices, de exemplu, și-a promovat ediția limitată rochii de antrenament pe Facebook și Instagram în momente diferite, cu imagini și texte diferite!

Revizuie și actualizează în mod regulat calendarul de conținut social media

Odată ce ai pus în funcțiune calendarul de conținut social media, nu uita să verifici periodic datele analitice pentru fiecare canal social pentru a vedea ce funcționează și ce nu!

Vizitează Instagram Insights, Facebook Insights și Pinterest Analytics pentru a vedea care sunt cele mai potrivite zile și ore pentru a posta pe fiecare platformă.

insights

Folosește datele analitice pentru a face ajustări strategice la calendarul tău de conținut social media, cum ar fi tipul de postare (imagine, video, text sau link), ziua sau ora din săptămână și frecvența postărilor.

Nu uita, primul pas spre succesul social este pur și simplu să începi!

Așadar, începe astăzi prin a crea un calendar de conținut social media și vei putea în curând să îți trasezi strategia pentru săptămâni, chiar luni.

Rezumat

Un calendar de conținut social media este un instrument util, indiferent dacă intenționezi să creați conținut pentru una sau mai multe platforme sociale. Îți permite să planifici conținutul pe care dorești să îl distribui cu până la câteva luni în avans și face ca programul tău să fie vizibil pentru întreaga echipă.

Deși îți poți crea calendarul de conținut pe hârtie sau chiar folosind Google Sheets, există instrumente de gestionare a rețelelor sociale care îți permit să preîncarci conținutul pe mai multe platforme.

Dacă intenționezi să creezi conținut de social media, nu amâna crearea unui calendar de conținut. Aceasta te va ajuta să ții evidența postărilor, precum și să simplificați comunicarea între membrii echipei.